Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen troeft titelkandidaten af

480_sebastiaan

Gestart vanaf een derde positie heeft Sebastiaan Bleekemolen de eerste race in de Dunlop SportMaxx Clio Cup op zijn naam geschreven. Hij wist in de beginfase Tim Buijs te verschalken. Pim van Riet reed de eerste helft van de race achter Buijs aan, maar ook hij wist de enige coureur die hem in het klassement voorgaat te passeren.


Tekst: Marco Antheunisse

Addie van de Ven kwalificeerde zich als tweede, maar zijn plek op de startgrid bleef leeg. Hij moest starten vanuit de pitstraat en zag zo zijn kans op een goede klassering voorbijgaan.

Tim Buijs had een goede start, hij dook als eerste de Tarzanbocht in gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Die wist klassementsaanvoerder Buijs drie ronden lang onder flinke druk te zetten om hem vervolgens in de vierde ronde te passeren. In de zevende ronde kon ook Pim van Riet Buijs passeren, nadat deze helemaal dwars ging en de Clio ternauwernood op de baan wist te houden. Daarmee was het podium compleet.

Hoevert Vos elimineerde in de eerste ronde Michael Bleekemolen door hem naast de baan te duwen. Zij gingen er gezamenlijk af, Bleekemolen kwam vast te staan in het grind van het Scheivlak, Vos kon zijn weg nog vervolgen maar moest in de pits aangekomen toch opgeven.

In de tweede race morgen gaat Marcel Duist vanaf pole van start, met naast hem Menno Kuus.

480_blijdschap_sebastiaan

Uitslag race 1 Dunlop SportMaxx Clio Cup
A1 GP Circuit Park Zandvoort, zaterdag 29 september 2007

1. Sebastaan Bleekemolen, 12 ronden
2. Pim van Riet, op 2.825
3. Tim Buijs, op 2.995
4. Melvin de Groot, op 4.740
5. Christiaan Jorissen, op 8.549
6. Peter Bergervoet, op 13.550
7. Menno Kuus, op 14.156
8. Marcel Duits, op 15.488
9. Frank Wilschut, op 16.702
10. Rene Steenmetz, op 18.122
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet