Formido Swift Cup

Swift Cup: Steve Kirsch kampioen

kirsch_blij

Zijn opdracht was om minimaal zesde te worden, want dat zou voldoende zijn voor Steve Kirsch om zich de eerste Swift Cup kampioen te mogen noemen. Die luxe uitgangspositie zorgde ervoor dat de Duitser heel relaxed in de auto zat en kon doen wat hij het hele seizoen al doet: winnen. En dus is de eerste kampioen in de Swift Cup bekend.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

Suzanne Jager startte vanaf een verrassende tweede plaats maar kende een slechte start. Ze kwam niet goed weg en viel al voor de Tarzanbocht terug naar de achtste positie. Steve Kirsch en Tim van Gog profiteerden en konden samen een gaatje slaan naar Sandra Douma en Martin van Rossen. Tot aan de Hugenholtzbocht kon Van Gog het spoor van Kirsch volgen, maar daar verloor de Heemsteedse coureur op de kletsnatte baan een moment de controle over de Swift. Tim van Gog: “Ik kon de auto wel op de baan houden, maar moest terug naar de eerste versnelling. Dat was voldoende voor Steve om een gaatje te slaan. Daarna kon hij de race controleren. Als hij zag dat ik dichterbij kwam gaf hij weer wat extra gas en was hij weer weg. Datzelfde had ik met Sandra Douma, ik kon haar goed voorblijven.”

Laura Kool kent een seizoen dat zich kenmerkt door hoogte- en dieptepunten. Tijdens de Trophy of the Dunes crashte ze in de eerste race en stond ze op het podium van de Ladies Cup in de tweede race. Ook dit keer crashte de jonge blondine in de eerste race. Bij het uitkomen van de Arie Luijendijkbocht kwam ze met een flinke vaart achterstevoren de bandenstapel in en was haar race over. Hopelijk lukt het haar team weer om de schade tijdig te herstellen en morgen toch weer naar het podium te rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet