Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es pakt pole V6, Marijn van Kalmthout terug met P1 in Light

v_es_en_molenaar
Het succesvolle Collé-duo Sandor van Es en Donald Molenaar


Sandor van Es heeft zijn BRL-frustratie omgezet in een klinkende pole-position voor de race van zaterdag op Zandvoort. Met een snelste rondetijd van 1.50,914 was de titelhouder vanmiddag sneller dan zijn ploegmaat bij Collé, Donald Molenaar (1.51,124).

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme


BRL-organisator Harry Maessen wil dat klassementsleider Sandor van Es dit weekend slechts één van de twee BRL-manches aan de start verschijnt. Dit vanwege gebeurtenissen die tijdens de vorige race op Assen plaatsvonden (zie voor uitgebreid verhaal elders deze site onder BRL).

Revanche
Van Es is zeer ontstemd over de situatie. Hij voelt zich in de maling genomen door Maessen. Vanmiddag nam de Amsterdamse BRL V6-kampioen sportief revanche door zich overtuigend naar P1 te racen.

Rentree Van Kalmthout
In de BRL Light was er een mooie rentree voor Marijn van Kalmthout. De regerend kampioen crashte vorige maand in Zolder zwaar en hield daar een zware hersenschudding aan over. Zo moest de Hoofddorper drie races missen en kon hij een mooie kampioensstrijd met Henry Zumbrink opgeven.

v_kalmthout-_zumbrink
Marijn van Kalmthout wijst lachend naar zijn grote concurrent Henry Zumbrink

0,068 seconde
Vandaag op CPZ was er weer die mooie tweestrijd. Van Kalmthout pakte de Light-pole, maar had slechts 68 duizendsten van een seconde voorsprong op Zumbrink. Dat belooft zaterdag weer een mooi gevecht tussen de heren op te leveren.

Boem is ho
Leo Kemmer (BRL Light) haalde de finish niet van de kwalificatie. Hij parkeerde zijn rechtervoorkant in de muur van de Hugenholtzbocht en viel uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet