Clio Cup

Clio Cup: Buijs zet rivalen Van Riet en De Groot op achterstand in kwalificatie

Tim Buijs heeft vanmiddag op Circuit Park Zandvoort de beste kwalificatietijd neergezet in de Clio Cup. De klassementsleider start zaterdag in de race vanaf pole met naast zich op de eerste startrij Addie van de Ven.

Tekst: Marc Kok
Foto: Tim Böhme

In de Clio Cup is het heel spannend dit jaar. Klassementsleider Tim Buijs heeft slechts een kleine voorsprong op runner-up Melvin de Groot en de nummer drie Pim van Riet.

buijs
Tim Buijs met mooi 'hoofddeksel'


Weinig verbeteringen
Tijdens de kwalificatie bonden deze drie rijders met elkaar de strijd aan. Halverwege de twintig minuten durende tijdtraining pakte Tim Buijs met 1.58,282 de kop. Pim van Riet (1.59,123) en Melvin de Groot (1.59,129) volgden op dat moment op P4 en plek 5.

In de tweede helft van de kwalificatie werden er weinig persoonlijke tijden meer verbeterd. Alleen Addie van de Ven maakte nog een grote sprong van P7 naar positie 2. Sebastiaan Bleekemolen, winnaar van de tweede Clio-race tijdens de Trophy of the Dunes, pakte startplek 3 voor Christiaan Jorissen (vierde).

Flinke kluif
Pim van Riet (vijfde) en Melvin de Groot (zesde) hebben zaterdag derhalve een flinke kluif om hun titelconcurrent Tim Buijs te achterhalen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet