Benelux Racing League

BRL: Harry Maessen wil Sandor van Es en Danny van Dongen één race uitsluiten

Schorsen kan hij ze niet. Maar BRL-organisator Harry Maessen wil dat kampioenschapsleider Sandor van Es en Danny van Dongen komend weekend op Circuit Park Zandvoort één van de twee BRL-races aan de kant blijven. Dit vanwege gebeurtenissen tijdens de vorige race op Assen. "Ik voel me behoorlijk in de maling genomen’’, zegt regerend kampioen Van Es.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

Extra straf
Tijdens het Champcar-weekend op Assen beukte Danny van Dongen bij een mislukte alles-of-niets-poging Christiaan Frankenhout van de baan. De Zandvoorter kreeg na afloop van de wedstrijdleiding een straf van zestig seconden en verloor daardoor zijn derde plaats in de V6-klasse. Naast deze bestraffing wil BRL-organisator en eigenaar van de bolides, Harry Maessen, een extra straf opleggen door de rookie van het jaar 2006 een race langs de kant te houden. Van Dongen heeft er inmiddels voor gekozen de eerste manche (aanstaande zaterdag) niet te racen en alleen zondag tijdens de tweede manche aan de start te verschijnen. Hij moet dan achteraan starten.

480_sandor_op_kop_7612
Sandor van Es in actie

Aanrijding
Sandor van Es had tijdens de race op Assen een aanrijding, waarna hij met een lekke band én een gebroken fusee doorreed. Een race uitrijden levert in de BRL nog altijd een punt op. En als je voor het kampioenschap strijdt, zoals Van Es, is elk punt er één. De Amsterdammer beschadigde bij het doorrijden op Assen echter flink z’n V6.

Vrijgepleit
"Achteraf zag ik ook in dat ik onnodig ben doorgereden’’, reageert Van Es. "Tijdens de race dacht ik echter dat ik alleen een lekke band had. Dat er ook een fusee was gebroken, wist ik pas achteraf. Ik had dus meer schade dan gedacht. Ik ben na de race echter gezuiverd van alle blaam. Want eerst stelde men dat ik een zwarte vlag, waardoor ik zou moeten stoppen, had genegeerd. Maar de wedstrijdleiding heeft de zwarte vlag nooit uitgehangen. Dus ik heb niks illegaals gedaan. En ben dus ook hiervan vrijgepleit.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet