Formula Ford

Div: BRL, Swift, Clio en Formule Ford in supportprogramma A1GP

Naast de A1GP World Cup of Motorsport krijgt het publiek de komende dagen op Circuit Park Zandvoort ook een fraai bijprogramma aangeboden. Na de wervelende show van vorig jaar, zal ook dit keer de Benelux Racing League in actie komen. Naast deze klasse met de machtige V6-kanonnen en de Light-wagens, zal ook het Benelux kampioenschap Formule Ford in actie komen. Merkencups als de Dunlop SportMaxx Clio Cup en de Formido Swift Cup maken het bijprogramma compleet.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

BRL Light
Voor Henry Zumbrink kan het A1 Grand Prix-weekend op Circuit park Zandvoort een mooi festijn worden. Want met tienduizenden toeschouwers op de tribune gaat hij waarschijnlijk de titel grijpen in de BRL Light-klasse. Tijdens de A1 GP op Zandvoort kan Henry Zumbrink het kampioenschap veroveren. Met 183 punten heeft de trotse leider immers liefst 56 punten voorsprong op runner-up Gaby Uljee. Met nog vier races te gaan dit seizoen zijn er nog maximaal 88 punten te vergeven.

480_zumbrink_actie
Henry Zumbrink in actie

Negen podiums
Zumbrink stond liefst negen van de tot nu tien verreden manches op het podium. Maar ook Gaby Uljee heeft inmiddels een mooi record opgebouwd. Zo won ze de laatste wedstrijd op Assen en klom de snelle dame op naar rang 2 in het tussenklassement.

brl_uljee_podium
De BRL Light-toppers Uljee, Van Kalmthout en Zumbrink (v.l.n.r.)

Rentree Van Kalmthout
Op P3 staat Marijn van Kalmthout met 112 punten. De titelverdediger uit Hoofddorp heeft dit jaar prachtige gevechten geleverd met Zumbrink, maar moest de laatste drie heats missen door een flinke hersenschudding. Tijdens de A1 GP op CPZ is Van Kalmthout echter weer van de partij en zal hij ongetwijfeld meestrijden voor de podiumplaatsen. Michel Schaap en de talentvolle Joey Hanssen (winnaar eerste heat op Assen) mogen echter ook niet uitgevlakt worden voor een goede klassering.

Programma
De 20 minuten durende kwalificatie van de BRL begint vrijdag om 15.00 uur. De eerste manche is zaterdag vanaf 14.45 uur en gaat over 12 ronden. De tweede race, over dezelfde afstand, start een dag later om 12.45 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet