IndyCar

Champcar: Sebastien Bourdais en Wil Power sluiten tests op Sebring als snelsten af

Sebastien Bourdais en Wil Power hebben de tweedaagse testsessie op Sebring International Race als snelste afgesloten.

Tekst Willem J. Staat

david_martinez_sebring
De Mexicaan David Martinez bereidt zich bij Forsythe op de laatste twee wedstrijden
van het seizoen voor. Foto: Champcar

Bourdais snel op eerste testdag
Regerend kampioen Sebastien Bourdais sloot zijn allerlaatste testdag voor het team van Newman Haas afgelopen maandag met een tijd van 52.15 seconden als eerste af gevolgd door Bruno Junqueira met 52.18 seconden en de Spanjaard Oriol Servia die door het team van Forsythe was opgeroepen. Zoals bekend wordt Servia bij Forsythe Racing voor de laatste twee races door de Mexicaan David Martinez vervangen. Servia: “Ik weet dat het wat vreemd is, dat ik voor Forsythe test, maar het doet me toch goed dat ze mij gevraagd hebben, en het neemt ook iets van mijn boosheid weg. Het is mijn beroep en het is goed voor een coureur om te testen en rondjes te maken. Ik hoop dat ik volgend jaar een competitief team kan vinden. Paul Tracy concentreerde zich tijdens tweedaagse testsessie op het afstellen van de remmen. Voor de Performance Friction remmen is het een nogal uitdagende baan en op dat punt zocht men bij Forsythe naar verbetering. Tracy: “Ik heb hier afgelopen seizoen nogal wat problemen mee gehad, vooral met de remmen achter. Ik geloof dat we de afgelopen twee dagen veel geleerd hebben, en dat we dit in een goed resultaat voor Surfers Paradise kunnen vertalen.

De Brit James WInslow die in 2006 het Aziatisch F3 kampioenschap won was beide testdagen bij het team van Conquest Racing de langzaamste man op de baan.

De Australiër Wil Power liet tijdens de tweede testdag met een tijd van 51.51 seconden de snelste tijd noteren met de Panoz DP01 Cosworth van Team Australia. Teamgenoot Simon Pagenaud registreerde met de tweede Team Australia-bolide de vierde tijd. Pagenaud: “Tijdens deze tests zijn we heel wat wijzer geworden en ik verwacht heel veel enthousiaste fans in Australië. Het deed ons erg goed om te laten zien hoe sterk dat we zijn."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet