GT

FIA GT: veel pech voor Menten – Kox

“Met nog zeven minuten te gaan leken we op weg naar het podium, tot de wielmoer van het linkervoorwiel losliet. Peter moest op drie wielen naar de pits, uiteindelijk werden we als achtste geklasseerd.” Jos Menten blikte teleurgesteld terug op de achtste ronde van FIA GT op het circuit van Brno, waarin hij weer samen met Peter Kox een Lamborghini Murcielago deelde.
De race werd gewonnen door Christian Montanari en Miguel Ramos (Maserati MC12 GT1).

Hun winst op het circuit van Brno betekende de eerste zege voor Montanari en Ramos in FIA GT. Mede dankzij dit resultaat is Maserati nu al zeker van de constructeurstitel.
De race was tot op de finish spannend. Naast de vervelende pech van het Nederlandse Lamborghini-duo was ook de derde plek van Anthony Kumpen en Bert Longin (Carsport Corvette C5R) opmerkelijk. De Belgen stelden hun podiumplek in de allerlaatste ronde van de twee uur durende race veilig door de Maserati MC12 GT1 van Andrea Bertolini en Andrea Piccini te passeren. Over spannend gesproken: de marge tussen de Corvette-equipe en de als zesde geëindigde Christophe Bouchut en Stefan Mücke bedroeg ruim twee seconden.
De tweede plek ging naar Karl Wendlinger en Ryan Sharp met hun Aston Martin DBR9.
Mike Hezemans en Jean-Denis Deletraz eindigden als negende.

Veel kanshebbers

De strijd om de rijderstitel is, met nog twee races te gaan, allesbehalve beslist. Thomas Biagi, Andrea Bertolini en Andrea Piccini voeren het tussenklassement aan met 47 punten, op de voet gevolgd door Christian Montanari en Miguel Ramos (44) en Ryan Sharp en Karl Wendlinger (43). Mike Hezemans en Jean-Denis Deletraz zijn de laatst overgebleven coureurs die enige hoop op de titel mogen koesteren, zij hebben tot nu toe 40 punten verzameld.

GT2

In GT2 stelden Dirk Müller en Toni Vilander alweer hun vijfde seizoenszege veilig met hun Ferrari 430 GT2, dit betekende tevens de zevende overwinning dit seizoen voor het AF Corse Motorola-team. De tweede plaats ging naar Gianmaria Bruni en Stephane Ortelli, gevolgd door Tim Mullen en Darren Turner. Allen bestuurden een Ferrari 430 GT2.
Met nog twee races te gaan lijken Müller en Vilander op weg naar de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet