Diversen

Div: D’Ambrosio eerste kampioen International Formula Master

form_masters

Het kon eigenlijk al niet meer misgaan, want één puntje uit drie races was al genoeg voor Jerome D’Ambrosio om zich te kunnen kronen tot de eerste kampioen van de nieuwe International Formula Master. Maar de Belgische coureur pakte meteen de eerste kans en haalde de titel glansrijk binnen.


Nadat D’Ambrosio gisteren de dertiende race op zijn naam schreef ging hij vandaag van start vanaf de achtste plaats. Het enige dat hij dus moest doen was in elk geval die positie handhaven, de Formula Masters kent namelijk dezelfde puntentelling als de Formule 1. In een fantastische race reed D’Ambrosio de ene na de andere snelle ronde, passeerde daarbij diverse rijders om uiteindelijk als vijfde te finishen. De daarmee behaalde vier punten zijn dus ruimschoots voldoende voor het kampioenschap.

Chris van der Drift wist dat het bijna onmogelijk was om de titel nog te behalen. D’Ambrosio mocht namelijk met nog drie races te gaan geen enkel punt halen en hijzelf zou alles moeten winnen. Dan zouden beide rijders evenveel punten hebben en mocht Van der Drift zich op basis van meeste zeges kampioen mogen noemen.

Zover kwam het echter niet, Van der Drift startte als vijfde en kwam als derde over de streep, sowieso onvoldoende. De race werd gewonnen door de teamgenoot van D’Ambrosio, Arturo Llobell. Johnny Cecotto jr. kwam als tweede over de finish en Chris van der Drift maakte het podium compleet.

Jérôme D’Ambrosio, Cram Competition: “Ik wist dat ik maar één punt nodig had, maar we zijn racers. En al is het belangrijk om aan het klassement te denken, ik moest gewoon vol gaan in de race. Het hele weekend verliep prachtig, ik had niet beter kunnen wensen.”

Arturo Llobell, Cram Competition: “Ik wist dat ik een goed raceritme had en dat ik bij de start de kop moest pakken, omdat het erg moeilijk is om op deze baan in te halen. Gelukkig had ik een goede start en probeerde ik om een gat te slaan. De safetycar-situatie gooide roet in het eten, maar toen die voorbij was kon ik weer een voorsprong opbouwen omdat Cecotto en Van der Drift in gevecht waren.

Formula Master – Brands Hatch race 2
1. Arturo Llobell (ESP), Cram Competition (#24)
2. Johnny Cecotto Jr (VEN) Ombra Racing (#29)
3. Chris van der Drift (NED), J.D. Motorsport (#7)
4. Norbert Siedler (AUT), ADM Motorsport (#41)
5. Jérôme D'Ambrosio (BEL), Cram Competition (#25)
6. Frankie Provenzano (ITA), ADM Motorsport (#21)
7. Sami Isohella, (FIN), Team Soderman (#23)
8. Kasper Andersen (DEN), J.D. Motorsport (#8)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet