Diversen

Internationaal: Tony Kart behaald dubbelzege in Mariembourg

ardigo_mariembourg

De finale voor het Wereld Kampioenschap KF1 vond vanmiddag plaats in Mariembourg. Een historische wedstrijd, daar waar voor het eerst een Wereld Kampioenschap met de nieuwe generatie KF motoren werd verreden. Tonykart behaalde met Marco Ardigo op de hoogste trede een dubbelzege in Mariembourg.

Tekst: Ewoud Frielink

Tonykart kleurde de volledige eerste startrij bij aanvang van de Finale. Marco Ardigo vertrok van pole, gevolgd door Gary Catt. De Deen Nikolaj Bollingtoft startte vanaf een derde positie. Gary Catt moest in de eerste bocht Bollingtoft aan zich voorbij laten gaan, en even later ook de Belg Benjamin Bailly.

In de tweede ronde kwam de Fransman Arnaud Kozlinski hard in aanraking met een ander, met een harde crash als gevolg. Gary Catt was bezig aan een opmars en met succes. Catt vocht zich terug naar een tweede positie en liep zelfs iets in op Ardigo.

Davide Foré reed een ijzersterke race. Na meerdere malen de snelste race ronde op zijn naam te hebben gezet heeft hij halverwege de wedstrijd vanaf een 32ste startplek al de 11de positie in handen. Marco Ardigo reed met nog een ronde te gaan onbedreigd aan de leiding met een seconde op Gary Catt. Foré had inmiddels al de zevende positie (!) in handen. Anthony Abbasse kwam in de slotfase van de wedstrijd nog Benjamin Bailly voorbij en klasseerde zich als vierde achter Nikolaj Bollingtoft. Marco Ardigo maakte zijn favorieten rol meer dan waar en kan dit jaar naast de Europese titel ook de vel begeerde Wereld titel, die hij overigens nooit eerder behaalde, op zijn curricium vitea bij schrijven.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet