WTCC

WTCC: Brands Hatch: Winst voor Alain Menu

De openingsrace kende een rollende start, waarbij pole-sitter Alain Menu het tempo aangaf en daarmee ook als beste weg kwam. In de eerste bocht kwamen Nicola Larini (Chevrolet), Jorg Muller (BMW) en de Rus Krylov (SEAT) elkaar tegen, waarbij alleen Muller verder kon en aansloot bij de rest van het veld dat inmiddels vooraf werd gegaan door de Safety Car. Na de eerste ronde lag Tom Coronel in de SEAT Team Holland Leon op een 13e plaats en bleef daarmee de sterk gestarte Olivier Tielemans Tielemans twee plaatsen voor.

Tekst: Jakob Dekker

Na twee Safety Car ronden werd het veld weer op pad gestuurd en realiseerde Menu vrijwel direct zijn snelste raceronde en hield daarmee zijn voorsprong. Coronel sloot het eerste lange lint achter de koploper af. Achter hem reed Stefano D’Aste op enige afstand. Yvan Muller was de volgende die de snelste ronde realiseerde en kwam daarmee dichter aan de voor hem rijdende Turkington.

Halverwege de race hebben Menu, Thompson en Gene een kleine voorsprong op Turkington, die een groep van vijf man aanvoert. Voor het overige gebeurt er redelijk weinig en behoudt iedereen zijn positie, waarbij de onderlinge afstanden per ronde wat verschillen. In de slotfase komt Turkington dichter aan de SEAT van Gene (zichtbaar wegliggingsproblemen) en loopt daarmee iets weg bij Yvan Muller. Olivier Tielemans is inmiddels weer teruggevallen tot de 21ste plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet