Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Hanley wint eerste race op Magny Cours

480_start_magny_course

Op een regenachtig Magny Cours domineerde Ben Hanley (Prema Powerteam) de wedstrijd en won zijn eerste race van het seizoen. Op de tweede plaats eindigde Davide Valsecchi (Epsilon Euskadi) voor Clivio Piccione (RC Motorsport), die er samen een boeiend gevecht van maakten. In het algemeen klassement staat Hanley nu op 8 punten achterstand op Alvaro Parente, die vandaag op de zesde plaats eindigde. Giedo van der Garde pakte een vijfde plaats en zes kampioenschapspunten. Xavier Maassen viel in de zestiende ronde uit.

Giedo van der Garde reed een sterke race vanaf de zesde startpositie. De 22 jarige coureur had een prima start en pakte de vijfde plaats aan het einde van de eerste ronde en nog een extra positie na een geslaagde inhaalmanouvre op Davide Valsecchi. Door de slechte baanomstandigheden maakte Van der Garde een fout die hem terug wierp naar een zesde plaats. Na een prima pitstop pakte Van der Garde een plaats terug om uiteindelijk als vijfde de finishvlag te passeren.
Van der Garde na afloop van de wedstrijd, “de weersomstandigheden waren echt slecht en voor de race besloten we de set-up van de wagen te veranderen. Na de start voelde de wagen echt prima, de set-up was perfect en op dat moment was ik echt één van de snelste op de baan. De omstandigheden werden echter steeds moeilijker en ik had veel last van aquaplaning door het vele water op de baan. Ik spinde twee maal en was heel blij om uiteindelijk in vijfde positie de finish te passeren. Het was het beste resultaat wat we hadden kunnen behalen. Ik heb veel vertrouwen voor de race van morgen. We hebben de snelheid om enkele rijders voor mij te passeren. Alleen is inhalen vreselijk moeilijk op Magny Cours en dus is het afwachten wat er gaat gebeuren.” Giedo van der Garde start de tweede race vanaf een zesde plaats.

podium_magny_course_3.5

Uitslag race 1:
1. Ben Hanley (Prema Power) 23 ronden in 42:34.029
2. Davide Valsecchi (Epsilon Euskadi) +18.468
3. Clivio Piccione (RC Motorsport) +25.902
4. Milos Pavlovic (Int. Draco Racing) +41.145
5. Giedo van der Garde (Victory Engineering) +50.370
6. Alvaro Parente (Tech 1 Racing) +51.870
7. Carlos Iaconelli (Pons Racing) +58.917
8. Miguel Molina (Pons Racing) +1:01.320
9. Julien Jousse (Tech 1 Racing) +1:03.470
10. Guillaume Moreau (KTR) +1:20.577

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet