WTCC

WTCC: Menu troeft Thompson nipt af op Brands Hatch

In de derde -van de in totaal zeven door hem verreden- ronden op zijn thuiscircuit, hoopte Alfa Romeo-rijder James Thompson de pole position voor zich op te eisen. Maar de vierde ronde van Alain Menu was 0,014 sec. sneller en daarmee start de Zwitser in zijn Chevrolet Lacetti vanaf de eerste plaats. Opvallende naam op de derde plaats is die van de Brit Colin Turkington.

Tekst: Jakob Dekker

Hij debuteert als BMW-rijder in het WTCC op 0,064 seconde achter de mannen voor hem. Spijtig voor hem is dat hij niet meestrijdt voor de punten, aangezien hij met een X-Trac versnellingsbak rijdt en die past wel binnen de nationale, maar niet binnen de WTCC homologatie. Van de Nederlanders eindigde Tom Coronel in de SEAT Team Holland Leon als zestiende en Olivier Tielemans als 21ste.

De onderlinge verschillen bleken ook dit keer weer bijzonder klein. Niet minder dan 18 rijders stonden op minder dan een seconde van de pole position. Het belooft dus weer een spannend raceweekend te worden, waarbij de overige titelkandidaten zich eerst een weg naar voren moeten banen om de punten te scoren. Anderen zullen mogelijk inzetten op de zevende of achtste plek in de eerste race om daarmee vanaf de eerste startrij aan de tweede race te beginnen. Maar na de vorige race weet ook Tom Coronel als geen ander hoe lastig het kan zijn om in een vol veld schadevrij naar voren te rijden.

Uitslag kwalificatie FIA WTCC races Brands Hatch:
1. Alain Menu (Chevrolet) 1.33.018
2. James Thomson (Alfa-Romeo) op 0.014
3. Colin Turkington (BMW) op 0.064
4. Tiago Monteiro (SEAT) op 0.184
5. Yvan Muller (SEAT) op 0.237
6. PierreYves Corthals (SEAT) op 0.271
7. Jorg Muller (BMW) op 0.279
8. Jordi Gene (SEAT) SEAT) op 0.336
9. Rob Huff (Chevrolet) op 0.389
10. Andy Priaulx (BMW) op 0.417
16. Tom Coronel (SEAT) op 0.699
21. Olivier Tielemans (Alfa Romeo) op 1.307Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet