IndyCar

Champcar: Mario Dominguez tekent bij PCM voor laatste twee races

De Mexicaan Mario Dominguez komt in de laatste twee Champcarwedstrijden dit seizoen in Australië en Mexico voor het team van Pacific Coast Motorsports uit. De ervaren Mexicaan vervangt de Schot Ryan Dalziel, die de afgelopen vier jaar in verschillende categorieën voor het team van Pacific Coast Motorsports uitkwam.

Tekst Willem J. Staat/PR

md_zolder
Op Zolder was Mario Dominguez tijdelijk teamgenoot van Robert Doornbos bij
Minardi Team USA. De ervaren Mexicaan rijdt de laatste twee wedstrijden van het
seizoen voor het team van Pacific Coast Motorsports.Foto: Willem J. Staat

Dominguez vervangt Dalziel in Australië en Mexico
Teammanager Tyler Tadevic: “Omdat wij vier jaar met Ryan samengewerkt hebben was het voor ons een erg moeilijke beslissing. Ik hoop dat we in de toekomst weer samen kunnen werken, maar ik ben ervan overtuigd dat andere teams het talent van Ryan snel erkennen en dat zij van zijn diensten gebruik zullen maken. Wij werken al geruime tijd aan diverse commerciële programma’s in Mexico. Ter voorbereiding van het seizoen 2008 kan Mario’s aanwezigheid alleen maar onze kansen versterken. Hij heeft immers bewezen te kunnen winnen.”

In zes jaar Champcar behaalde Mario Dominguez twee overwinningen, een pole, 10 podiums en twee Top 6 resultaten in 84 starts. Mario Dominguez kwam eerder dit seizoen al voor het team van Pacific Coast Motorsports uit, en verving recentelijk de geschorste Dan Clarke bij Team Minardi USA op Zolder. Dominguez begint volgende week met een tweedaags testprogramma op Sebring International Raceway. Mario Dominguez: “Graag zou ik teameigenaar Tom Figge voor deze kans willen bedanken. Volgende maand rijden we in Mexico waar ik altijd op de loyale steun van mijn fans kan rekenen. In San José maakte ik met dit team kans op het podium en ik hoop dat ik in Australië en Mexico hetzelfde kan doen.”

PCM werd in 2002 in Californië opgericht en was actief in Champcaratlantic en de GrandAm sportscarseries waar zij diverse successen behaalden. Voor 2007 maakte het team de overstap naar de Champcarworldseries. Dit seizoen behaalde men zeven Top 7 resultaten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet