Formule 1

Formule 1: Räikkönen grijpt constructeurstitel voor Ferrari

In ronde 14 beginnen de pitstops. Nico Rosberg en Mark Webber komen vanaf de plaatsen vijf en zes tezamen binnen en gaan in dezelfde volgorde weer naar buiten. Een ronde later is het leider Räikkönen die komt tanken en Alonso komt in dezelfde ronde binnen. Een ronde later komen de twee teamgenoten en ook hier verloopt alles soepeltjes. De strategie van beide teams is tot dusver dus identiek.

In de middenstint beginnen de koplopers rustig de achterblijvers op een ronde te zetten. De onderlinge verschillen worden steeds wat groter, vooral tussen de twee teams. Felipe Massa zit op zo’n vijf seconde van zijn teamgenoot en eenzelfde achterstand heeft Hamilton op zijn teammaat. Het verschil tussen Massa en Alonso loopt echter op naar twintig seconden. McLaren heeft een langere tweede stint gepland, wat het groeiende onderlinge gat wel wat verklaart, maar twintig seconden achterstand is te veel om in een paar rondjes goed te rijden. Wanneer de McLarens enkele ronden later dan de Ferrari’s dan ook hun tweede stop maken, behoudt iedereen gewoon de posities.

Pas de derde uitvaller van de dag komt er in ronde 32. David Coulthard heeft voor de afwisseling weer eens technische problemen aan zijn Red Bull-bolide en de Schot parkeert zijn auto naast de baan. Plotseling gaat het snel, want ook Alexander Wurz moet opgeven; hij draait zijn auto de pits in. Jenson Button ondergaat hetzelfde lot, hij haalt al langzaam rijdend de pits en moet uit zijn rokende Honda stappen.

In de laatste fase zijn de prijzen in de voorste regionen verdeeld. Achter de vier koplopers rijdt Nick Heidfeld eenzaam en alleen op plaats vijf. Nico Rosberg en Mark Webber zullen flink tevreden met hun behaalde punten voor p6 en p7. Het grote gevecht is er om het laatste puntje. Met een één-stop-strategie is Kovalainen beland op de achtste stek, maar Kubica zit wederom op de staart van de Fin. Eerder in de wedstrijd had Kubica al geoefend, maar ook Kovalainen kent de trucjes van Kubica inmiddels en hij verdedigt zich dan ook naar het laatste punt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet