Formule 2

GP2 Series: Chandhok wint. Tung pakt vierde plaats. Drama voor Glock

Emoties bij Karun Chandhok die zijn eerste GP2 wedstrijd wist te winnen op Spa-Francorchamps voor Andy Soucek en de lachende derde Lucas di Grassi. Blijdschap bij Ho-Pin Tung die, jammergenoeg na zijn pole start, net naast het podium greep maar desondanks tevreden mag zijn met zijn vierde plaats. Maar alle aandacht ging uit naar kampioenschapsleider Timo Glock.

Op weg naar de gridpositie warmde Ricardo Risatti, als een beginneling, zijn banden te enthousiast op en raakte van de baan. Toucheerde de vangrail en kwam weer terug de baan op. De Italiaan raakte de ongelukkige Glock, die geen kant op kon en zijn wagen in de vangrail parkeerde met veel schade tot gevolg. Het was toch al niet het weekend voor de Duitser. Gisteren pakte hij slechts één puntje voor de snelste ronde en door zijn opgave is de aanvankelijke 11 punten voorsprong verdamd tot slechts twee punten op zijn grote concurrent Lucas di Grassi. De beslissing valt nu in Valencia op 29 en 30 september aanstaande.

Poleman Ho-Pin Tung kende een slechte start, probeerde daarna door een late remactie voor de eerste rechterbocht La Source dit te herstellen. Tung nam de bocht te wijd en werd binnendoor ingehaald door vier wagens. Herpakte zich later en pakte één plaats terug. In de loop van de wedstrijd gebeurde er weinig. Chandhok jaagde koploper Soucek op voor wat hij waard was, maar de Spanjaard gaf geen krimp. Derde man Lucas di Grassi had niet de snelheid om bij het snelle paar te blijven en kreeg onze Chinese landgenoot Tung steeds groter in zijn spiegels. In de 11de van de 18 ronden zag Chandhok eindelijk de kans om de koppositie over te nemen. Na een slipstream gevecht op het rechte stuk voor Les Combes passeerde de snelle man uit India Soucek buitenom en pakte de eerste plek. Tung drong in de laatste ronde nog aan bij Di Grassi maar reed als vierde de finish over. Een prachtige prestatie voor de man uit Velp, die hoe langer het seizoen duurt steeds beter gaat presteren.
Chandhok won met 1.5 seconde voorsprong op Soucek, Di Grassi pake de derde podiumplaats voor Tung, die op zijn beurt een confortabele voorsprong had op Conway en Carroll. De winnaar van gisteren Nicolas Lapierre kwam slecht weg bij de start maar pakte wel een punt voor de snelste ronde.

Uitslag sprintrace:
1. Karun Chandhok 18 ronden in 36:19.454
2. Andy Soucek + 1.531
3. Lucas Di Grassi +2.682
4. Ho Pin Tung + 2.975
5. Mike Conway + 3.728
6. Adam Carroll+ 5.636
7. Luca Filippi+ 6.707
8. Bruno Senna + 8.837
9. Kazuki Nakajima + 9.305
10. Roldan Rodriguez + 12.919

Stand in kampioenschap:
1. Glock 79
2. Di Grassi 77
3. Filippi 58
4. Pantano 49
5. Villa, Nakajima en Carroll 36p
8. Senna 34
9. Zuber 30
10.Maldonado 25
22. Tung 4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet