Sportscars

Sportscars: Pole voor Nicolas Minassian op Silverstone

Voor de 1000 KM van Silverstone, meetellend voor de Le Mans Series,  vertrekken beide Peugeots 900 HDI FAP vanaf de eerste startrij. De Fransman Nicolas Minassian veroverde kort voor het einde met zijn Peugeot 908 HDI FAP LMP1 de pole voor zijn teamgenoot Pedro Lamy.

Tekst Willem J. Staat

Thuiswedstrijd voor Nicolas Minassian
Voor de Fransman Nicolas Minassian is de 1000 KM van Silverstone eigenlijk een thuiswedstrijd. Met zijn vrouw Jane woont de Fransman al jaren in het zuiden van Engeland. Met nog nauwelijks elf minuten te gaan verliet de Fransman de pits voor zijn allerlaatste run, tijdens zijn eerste vliegende ronde liet Minassian al een tijd van 1.31.692 seconden registreren. Teamgenoot Pedro Lamy probeerde nog wel deze tijd te evenaren maar slaagde daar niet in.

Nicolas Minassian: “Mijn auto beschikte over een perfecte balans en ik gaf werkelijk alles. Ik geloof ook niet dat ik nog sneller had gekund. Mijn eerste ronde was dan ook geheel vrij van verkeer. Silverstone is één van mijn favoriete circuits. Ik heb het hier in mijn carrière altijd goed gedaan. Ik geloof dat we in de juiste richting werken en de juiste keuzes voor dit weekend gemaakt hebben. Sinds Spa hebben we nogal wat vooruitgang geboekt. Maar het belangrijkste moet namelijk nog komen: “winnen”. Ik zou het erg prettig vinden indien ik de laatste twee wedstrijden kon winnen.” Ronduit teleurstellend was de kwalificatie van de Pescarolos, zij kwalificeerden zich respectievelijk als achtste en dertiende met de combinaties Emmanuel Collard-Jean Christophe Bouillon en Harald Primat-Christophe Tinseau.

In de LMP2 klasse kwalificeerde de Zytek 07S van Tom Kimber Smith en Danny Watts zich als vierde en eerste in de klasse. De Nederlander Michael Vergers kwalificeerde zich met Juan Barazi en Karim Ohjeh als negende algemeen en derde in de LMP2 klasse met een Zytek 07S.

In de GT1 klasse kwalificeerde de Team Modena Aston Martin DBR9 zich als 21e en eerste in de klasse, terwijl de Spykers van Chiesa-Bellichi-Kane en Hezemans-Dumbreck zich als derde en vijfde in de LMP2 klasse wisten te kwalificeren. Overall kwalificeerden de Spykers zich als 31e en 33e.

Kwalificatie:
1. Marc Gene- Nicolas Minassian Peugeot 908 HDI FAP LMP1 1.31.629 seconden
2. Pedro Lamy-Stephane Sarrazin Peugeot 908 HDI FAP LMP1 1.32.168 seconden
3. Stefan Mücke – Jan Charouz Lola B07/17 Judd LMP1 1.34.459 seconden
4.Tom Kimber Smith-Danny Watts Zytek 07S LMP2 1.35.149 seconden
5. Thomas Erdos-Mike Newton MG Lola EX264 AER LMP2 1.35.847 seconden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet