Formule 2

GP2 Series: Winst voor Lapierre. Ho-Pin Tung start tweede race van pole

Nicolas Lapierre won zijn tweede race in dit seizoen op het uitdagende circuit van Spa Francorchamps. De Fransman, die dit seizoen veel pech kende, had eindelijk alles voor elkaar en won overtuigend de race vanaf pole position, voor Luca Filippi en Lucas di Grassi.Javier Villa reed naar de vierde positie, voor Mike Conway,  Andy Soucek en Karun Chandhok.

Het gaat ook steeds beter met onze Chinese landgenoot Ho-Ping Tung. Gestart van de dertiende plaats pakte hij zijn eerste punt met een achtste plaats. Omdat de grid van de eerste acht wordt omgedraaid start Tung morgen de sprintrace vanaf pole position.

Lucas di Grassi pakte met zijn derde plaats belangrijke punten voor het algemene klassement en verkleinde zijn achterstand op Timo Glock van 11 naar 6 punten. De Duitser bleef staan bij de start en kon daarna de inhaalslag voor punten niet waarmaken. Glock pakte als schrale troost het extra punt voor de snelste ronde in de wedstrijd. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de strijd om het kampioenschap nog helemaal open.

Uitslag race1 Spa Francorchamps:
1. Nicolas Lapierre (DAMS) 26 ronden
2. Luca Filippi (Super Nova International) + 4.836
3. Lucas di Grassi (ART Grand Prix) + 7.994
4. Javier Villa (Racing Engineering) + 8.782
5. Mike Conway (Super Nova International) + 17.157
6. Andy Soucek (David Price Racing) + 29.016
7. Karun Chandhok (Durango) + 30.418
8. Ho-Pin Tung (BCN Compéticion) + 31.899
9. Vitaly Petrov (Campos Grand Prix) + 42.753
10. Sébastien Buemi (ART Grand Prix) + 48.106
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet