Formule 1

Formule 1: Mallya blaast Spyker-sprookje uit


spyker_boven

PR voor India

De naam Vijay Mallya zal voor menigeen in eerste instantie geen belletje hebben doen rinkelen. Toch is de Indische miljardair, rijk geworden als baas van de tweede grootste brouwerij ter wereld en daarnaast lid van de Raad van Staten van India, geen groentje in de autosport. Hij was zelf in de jaren ’70 actief als coureur en bond zijn naam als geldschieter onder andere al aan Benetton en Toyota. Ook hielp hij Narain Karthikeyan, tegenwoordig testrijder bij BMW, de Formule 3 in. De koop van een eigen Formule 1 lijkt vooral bedoeld als goede PR voor zijn land.

India is namelijk druk in de weer om zichzelf op de autosportkaart te zetten. Het land dat na China de meeste inwoners van de wereld herbergt neemt onder andere deel aan de A1 GP en daarnaast wordt ook flink gelobbyd om een Formule 1-race in het land te krijgen. Hermann Tilke, verantwoordelijk voor racecircuits als Maleisië, China, Turkije en Bahrein, bracht onlangs al een bezoek aan India, om de omgeving New Delhi te bekijken, op zoek naar een geschikte locatie voor een circuit.

Hoe het team zal gaan heten is nog niet bekend, wel verkondigde Mallya al dat hierin de naam India verwerkt moet liggen. Ook onze nationale kleur oranje zal plaats moeten maken voor de kleuren van de Indiase vlag, die eveneens moet terugkomen in het logo. In de lijn van ‘Team India’ lijkt het dan ook heel waarschijnlijk dat Karthikeyan volgend jaar één van de coureurs van het nieuwe team zal worden. Daarnaast flirtte Mallya al met – eveneens Indische – GP2-rijder Karun Chandok.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet