Diversen

Div: 4 november Schoonmoederdag op Circuit Park Zandvoort

De inmiddels overbekende Schoonmoederdag op Circuit Park Zandvoort vindt dit jaar plaats op zondag 4 november. Tijdens de Schoonmoederdag kunnen rijders uit de gelederen van onder meer de NAV, HARC en de Zomeravondcompetitie hun monteurs, partner, sponsors en schoonmoeder meenemen voor enkele snelle rondjes over het circuit.

Een coureur kan het niet alleen. Zonder de hulp en steun van vrienden, familie, het thuisfront en sponsors is racen zo goed als onmogelijk. Tijdens de Schoonmoederdag kunnen rijders hun steun-en-toeverlaten danken voor hun ondersteuning tijdens het afgelopen seizoen.

Even in het kort de spelregels:
- Alleen coureurs met een geldige racelicentie mogen de baan op.
- De raceauto dient van een goede bijrijderstoel te worden voorzien: een racestoel of een sportstoel met voldoende zijdelingse steun, een hoofdsteun en minimaal een vierpuntsgordel (een zespuntsgordel heeft de voorkeur). De passagier dient minimaal 16 jaar te zijn en dient een goede helm te dragen.
- Er zijn ook twee sessies waarin kinderen mee mogen rijden. De spelregels: geen helm, niet inhalen, maximaal 60 km/h.
- Voor ieders veiligheid zijn er reddingauto’s, sleepwagens, een safety car en medisch personeel aanwezig.
- Er geldt, voor de auto’s, een geluidslimiet van 85 decibel.

Inschrijven vooraf is noodzakelijk via info@schoonmoederdag.nl. U kunt ook wachten tot op de dag zelf en u dan bij de Mickeys Bar in het rennerskwartier melden, maar dan loopt u wel het risico dat de dag al is volgeboekt.
Voor nadere informatie: www.schoonmoederdag.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet