IndyCar

Champcar: Alex Zanardi terug bij PKV in Champcar in 2008?

De mogelijkheid bestaat dat Alex Zanardi, die exact zes jaar geleden bij een zwaar ongeval op de Eurospeedway Lausitz beide benen verloor nog deze maand terugkeert in Champcar voor een test bij het team van PKV op Sebring.

Tekst Willem J. Staat

pkv_bolide
Geen Tristan Gommendy maar Alex Zanardi bij PKV in 2008? Foto: Willem J. Staat

PKV biedt Zanardi test aan!
Het team van PKV dat eigendom is van Kevin Kalkhoven en Jimmy Vasser heeft Alex Zanardi met de nieuwe Panoz DP01 Cosworth een test op Sebring aangeboden. Deze test vindt kort voor de wedstrijd op Surfers Paradise in Australië plaats. Volgens het Italiaanse vakblad “Autosprint” zou Zanardi graag de Panoz willen vergelijken met de oude generatie Champcars zoals de Reynard waarin hij destijds reed. Het Italiaanse vakblad sluit zelfs niet uit dat de Italiaan overweegt terug te keren in de Champcarworldseries. De Italiaan zou zijn buik vol hebben van het WTCC, nadat hij voor de komende vier races tien plaatsen op de grid wordt teruggezet. FIA sportcommissarissen hielden Zanardi verantwoordelijk voor een incident op Oschersleben waarbij meerdere auto’s betrokken waren. “Dankzij Eurosport heb ik de beelden nauwkeurig kunnen analyseren en ik beschouw dit als een raceongeval”. Zijn landgenoot Nicola Larini, die eveneens het slachtoffer van deze aanrijding werd, deelde dezelfde mening. “Een normaal raceongeval”

Laguna Seca terug op de kalender
Champcar maakte gisteren bekend dat Laguna Seca ter vervanging van San José in 2008 terugkeert op de Champcarkalender. Op korte termijn hoopt men de definitieve kalender bekend te maken. Zowel Nederland als België worden wederom op de kalender verwacht, terwijl er vermoedelijk nog twee Europese wedstrijden toegevoegd gaan worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet