Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: European Finals, thriller zonder Nederlands happy end



ef_spek
Hans van der Spek zorgt voor Nederlands succes

Nederlandse winst
In het bijprogramma van de European Finals kwamen diverse Nederlandse rijders in actie. Hoewel ze zonder uitzondering een meer dan geslaagd weekend hadden en veel rijtijd kregen, waren de sportieve successen beperkt. Eén uitzondering daargelaten en die ging tussen de altijd competitieve Engelse concurrentie nota bene met de hoofdprijs naar huis. In de klasse Sportsman ET was Hans van der Spek uit 21 deelnemers goed voor een tiende kwalificatiepositie. In de eliminaties reed de Nederlander echter zo scherp op zijn index dat hij al zijn tegenstanders te snel af was en op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Een mooie beloning voor de man uit Halfweg die dit jaar bij het ontbreken van wedstrijden in Drachten een hele serie buitenlandse evenementen op zijn programma had gezet en van de daarin opgedane ervaring duidelijk de vruchten plukte.

Nederlanders
In de klasse Pro ET onder de 34 deelnemers drie landgenoten.

ef_stevens
Peter Stevens

Peter Stevens haalde in de kwalificatie de vierde positie, Paul Vrind de 18de en Ful Lievaart met zijn nieuw Chevrolet Nova een 20ste.

ef_vrind
Paul Vrind

Helaas vloog Vrind er in de eerste eliminatieronde al uit terwijl Stevens en Lievaart het ongelukkigerwijs tegen elkaar moesten opnemen.

ef_lievaart
Ful Lievaart

Lievaart won dit Nederlandse onderonsje maar werd in de tweede ronde uitgeschakeld. In de klasse Super Pro ET bij 28 deelnemers met Wilco Sijm één Nederlander. Helaas moest Mathijs Kraetzer met een beschadigde motor in Nederland achterblijven.

ef_sijm
Wilco Sijm

Sijm kwalificeerde zich als 21ste maar werd in de eerste eliminatieronde met een rood licht uitgeschakeld.

ef_leersum
Wouter van Leersum

In de klasse Super Gas was Wouter van Leersum actief. Van de achttien deelnemers bereikte hij de elfde kwalificatiepositie. Vorig jaar wist Van Leersum op Santa Pod naar een mooie overwinning te rijden maar helaas was het avontuur nu na de eerste ronde al over.

ef_harteveld
Marck Harteveld

In de klasse Super Comp met Marck Harteveld één Nederlandse deelnemer. Als dertiende uit een veld van twintig kwam de Nederlander uit de kwalificaties tevoorschijn. Met zijn mooie lange burnouts kreeg Harteveld de handen van het publiek op elkaar maar helaas moest ook hij in de eerste eliminatieronde het onderspit delven, in dit geval tegen de latere winnaar Martin Curbishley.

ef_berg
Ivana van den Berg

Tot slot kwam bij de Junior Dragsters Ivana van den Berg in actie. De jongedame restte een 17de kwalificatiepositie en werd helaas ook in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet