Supercar Challenge

DSC: Dubbelzege voor Brinkmann-Motorsport op Silverstone

480_bm_silverstone_3

Met twee zeges op het Grand Prix circuit van Silverstone heeft Brinkmann Motorsport goede zaken gedaan voor het klassement. De eerste race werd gewonnen door Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan, de tweede race kwam Elmar Grimm, gestart vanaf een laatste positie, als eerste over de finish. Met nog twee weekenden en in totaal vier races te gaan is de spanning in het klassement te snijden.


Tekst en foto's: PR

Al in de kwalificatie bleek duidelijk dat Brinkmann Motorsport voor goede resultaten naar Engeland was gekomen. Elmar Grimm pakte overtuigend de poleposition en slechts druk verkeer op de baan aan het einde van de kwalificatie voorkwam dat de gehele eerste startrij voor Brinkmann Motorsport was. Ardi van der Hoek reed de derde tijd.

Moeilijk begin van de race
Bij de start van de race verloor Elmar Grimm de leiding aan het Engelse duo Riley en Flux. Maar al binnen enkele ronden wist Grimm de koppositie weer over te nemen en kon hij zelfs een voorsprong van enkele seconden opbouwen.
Ook Arjan van der Zwaan, nog onbekend met het Engelse circuit, verloor aan het begin van de race een positie, maar ook hij kwam snel terug. “Aan het begin volgde ik anderen, pas toen ik de baan goed genoeg verkend had kon ik echt gaan racen. Dat ging eigenlijk perfect, ik passeerde al snel drie tegenstanders en kon zelfs mijn teamgenoot Elmar Grimm nog passeren voor ik mijn pitstop moest maken,” lichtte Arjan van der Zwaan zijn race toe.

480_bm_silverstone_2

Dramatische pitstops
Omdat een eventuele safetycar-situatie de leidende posities van beide Brinkmann Motorsport Audi’s kon verstoren reden beide coureurs door tot de laatste ronde waarin een pitstop gemaakt mocht worden. Dat pakte helaas verkeerd uit door het verschil in tijd die de rijders in de pits reglementair moesten blijven stilstaan. Ardi van der Hoek vertrok als eerste, maar constateerde dat hij enkele seconden te vroeg de baan op zou gaan. Hij verminderde vaart, waarop Elmar Grimm hem in de pitstraat passeerde en de leiding weer overnam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet