EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Ralph Meichtry boekt tweede seizoenszege

Ralph Meichtry heeft de tweede race van de Eurocup Mégane Trophy op Donington Park gewonnen. Voor Carlo van Dam en Mike Verschuur was het een wedstrijd om snel te vergeten. Beide coureurs werden het slachtoffer van overenthousiaste acties van collega’s. Bernhard Ten Brinke kende betere tijden en kwam als vierde over de finish.

Tekst: Sander Dorsman

Voor Greg Franchi was de race van korte duur. Direct na de start werd hij hardhandig de muur in geduwd, waardoor zijn wedstrijd ten einde was. Ook Lahaye en Badey hadden het flink met elkaar aan de stok. Zodoende was Maxime Martin de lachende derde en pakte de leiding in de openingsfase van de race. Achter hem volgden Walfisch en Meichtry.

In de zevende ronde kwamen Sébastien Dhouailly en Giuseppe Ciro hard met elkaar in aanraking, waardoor Ciro zijn wedstrijd in de muur zag eindigen. De safety car kwam de baan op, waarop veel rijders ervoor kozen om de pitstraat op te zoeken voor de verplichte stop. Na twee ronden werd het veld weer losgelaten, echter raceleider Martin en Walfisch moesten hun pitstop nog maken. Het gevecht om de overwinning ging dan ook tussen Meichtry en Enjalbert, die elkaar flink op de hielen zaten.

Ondertussen werden zowel Van Dam als Verschuur uit de wedstrijd geëlimineerd. Mike Verschuur kreeg, liggend op de vijfde positie, een flinke kleun van Rossi. Carlo van Dam werd niet veel later uit de race geramd door Badey. Voorin waren de kaarten op dat moment al lang geschud. Ralph Meichtry won de race, net voor Dimitri Enjalbert. Op ruime afstand volgde Pedro Petiz, die hiermee de laatste podiumplaats voor zich opeiste. Bernhard Ten Brinke kwam als vierde over de finish, terwijl teamgenoot Wim Beelen elfde werd.

Uitslag race 2 – Eurocup Mégane Trophy
Donington – zondag 9 september 2007

1. Ralph Meichtry, 24 ronden in 41:55.665
2. Dimitri Enjalbert, op 1.424
3. Pedro Petiz, op 16.753
4. Bernhard Ten Brinke, op 20.249
5. Sébastien Dhouailly, 23.701
11. Wim Beelen, op 1:11.533
DNF Carlo van Dam
DNF Mike Verschuur
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet