Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Hartley zegeviert in Donington

Maar liefst 3 starts waren er nodig om de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 race op Donington Park op gang te brengen. Brendon Hartley leek echter niet onder de indruk en koerste af op zijn vierde zege van het seizoen. In de laatste ronde maakte de Red Bull rijder toch nog een fout, maar kon zich herpakken en greep zo nipt de overwinning.

Tekst: Sander Dorsman

Na de eerste start ging het al snel mis voor Martin Plowman, waarna de safety car de baan op kwam. Verschillende rijders waren dusdanig verrast door de komst van de safety car, dat er een flinke crash plaatsvond. Hiermee was de chaos dusdanig, dat de wedstrijdleiding de race middels een code rood beëindigde.

Bij de herstart kwam Brendon Hartley als eerste uit de startblokken. Hij kon echter niet lang van zijn leidende positie genieten, want ook nu ging het goed mis in de eerste ronde. Kechele en Pic kwamen met elkaar in aanraking, waarna Fabio Leimer meerdere malen over de kop vloog. Wederom werd de race stilgelegd.

Bij de derde start van de race ging de wedstrijdleiding anders te werk. Dit keer vond de start van de race achter de safety car plaats. Brendon Hartley hield zijn hoofd koel en ging als raceleider de eerste bocht in. Direct kon hij een forse voorsprong op Stefano Coletti opbouwen en Hartley leek dan ook op weg naar zijn vierde zege van het seizoen. Toch ging het in de laatste raceronde nog bijna fout voor de Nieuw Zeelander. Hartley schoot van de baan, maar kon zijn auto via het gras toch nog de baan opsturen. Coletti rook bloed en probeerde Hartley voorbij te steken, dat lukte echter niet waardoor de racevolgorde bij het vallen van de finishvlag ongewijzigd bleef.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Donington – zondag 9 september 2007

1. Brendon Hartley, 11 ronden in 17:51.332
2. Stefano Coletti, op 0.447
3. Nelson Panciatici, op 2.810
4. Jon Lancaster, op 4.454
5. Mika Mäki, op 9.488
DNF Henki Waldschmidt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet