GT

FIA GT: Wendlinger en Sharp winnen nachtrace in Adria

480_nacht_wendlinger

Karl Wendlinger en Ryan Sharp reden naar hun tweede overwinning dit seizoen. Op het Italiaanse Mickey Mouse circuit van Adria pakte de Aston Martin DBR9 de finishvlag met een voorsprong van maar 3.5 seconde op de Maserati MC 12 van Bertolini en Piccini. De laatste podiumplaats was er voor Babini en Davies met hun Aston Martin Racing BMS DBR9, met acht seconden achterstand op de winnaars.

480_nachtopname

Het werd, op het kleine, korte Adria International circuit, een spectaculaire race met veel close racing. Kampioenschapsleider Thomas Biagi pakte geen punten na een startongeluk in de eerste bocht. Bertolini en Piccini staan nu tweede met maar drie punten achterstand op Biagi. De winnaars van de Spa-race Deletraz en Hezemans werden vijfde ondanks een 70 kg gewichtstraf, en staan nu derde in het kampioenschap.
Na een zware wedstrijd pakt het Lambo-duo Jos Menten en Peter Kox opnieuw punten voor het kampioenschap, nadat ze zesde eindigden.

29_menten_kox

Jos Menten: "Onze strategie heeft gewerkt, maar beter dan een zesde plaats zat er vandaag niet in. We onthouden opnieuw de positieve resultaten die we geboekt hebben in de trainingen, kwalificatie en warm-up. We keren huiswaarts met een drie punten.”

480_wendlinger

AF Corse Motorola reed alweer naar een één-twee resultaat in de GT2 class met hun Ferrari 430 GT2 wagens. Dirk Müller en Toni Vilander pakten hun vierde overwinning dit seizoen, ondanks dat ze achteraan moesten starten nadat hun kwalificatietijden waren afgenomen. Hun teamgenoten Bruni and Ortelli werden tweede. De derde plaats ging naar BMS Scuderia Italia Porsche 997 GT3 RSR van Emmanuel Collard en Matteo Malucelli.

480_hezemans

Adria Raceway - FIA GT - Race:
1. Sharp/Wendlinger (GT1 - JetAlliance Racing - Aston Martin DBR9) 95 ronden in 2u00m55.343s
2. Bertolini/Piccini (GT1 - Scuderia Playteam Sarafree - Maserati MC12) +3.516
3. Babini/Davies (GT1 - Aston Martin BMS - Aston Martin DBR9) +8.267
4. Montanari/Ramos (GT1 - Vitaphone Racing - Maserati MC12) +33.859
5. Deletraz/Hezemans (GT1 - Team Carsport Holland - Corvette C6-R) +35.941
6. Menten/Kox (GT1 - All-Inkl.com Racing - Lamborghini Muercielago) +1 ronde
7. Toccacelo/Monfardini (GT1 - Aston Martin BMS - Aston Martin DBR9) +1 ronde
8. Lichtner-Hoyer/Lechner (GT1 - JetAlliance Racing - Aston Martin DBR9) +2 ronden
9. Bouchut/Mücke (GT1 - All-Inkl.com Racing - Lamborghini Muercielago) +2 ronden
10. Kumpen/Longin (GT1 - PK Carsport - Corvette C5-R) +3 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet