Belcar

Belcar: 24U Zolder Update PK Carsport uitgevallen

Anthony Kumpen en Bert Longin hadden zich de snelle terugreis uit Adria beter kunnen besparen. Er komt dit jaar geen vervolg aan de zegereeks van het geroutineerde team van PK Carsport. In de vroege ochtenduren viel de Corvette Z06rR spectaculair in de Villeneuve chicane uit.

Tektst Willem J. Staat

marc_goossens
Marc Goossens reed in de ochtenduren enkele snelle ronden

Pech voor PK Carsport
Om half vijf ’s morgens vloog de PK Carsport Corvette Z06R in de Villeneuve chicane aan de achterzijde spectaculair in brand. Kurt Mollekens kan de gestrande Corvette Z06R ongedeerd verlaten. Het incident met Mollekens vereist een derde safety-carfase. Ook de Aston Martin DBR S9 viel in de nacht uit. Doordat er plotseling benzinedampen in de cockpit doordrongen besloot het team zich terug te trekken. Opvallend is het lage aantal uitvallers. Op dit moment staan er slechts zeven uitvallers genoteerd. De GPR-Porsche 997 GT3 Cup van Duez-Maes-Verbergt-Matthieu die geruime tijd de tweede plaats bezette verloor door diverse reparaties ruim een uur in de pits. Door een uitgekiende tactiek van het team van First Motorsport kwam het team van Henk Haane/Gosse Stielstra- Francois Verbis en Stefan van Campenhoudt aan de leiding. Op de tweede plaats worden zij gevolgd door de GPR Porsche van Dumarey-Soulet-Goossens-Dumarey. In de ochtenduren nam Marc Goossens het stuur van de GPR Porsche 997 GT3 Cup over. Goossens wist met een behoorlijke inhaaljacht het verschil met 2 ronden te reduceren, waardoor de achterstand op de leiders nog slechts drie ronden bedraagt.

Onvrede bij het team van Gravity Racing
Het team van Gravity Racing trok de Mosler MT 900 GT 3 van Vincent Radermecker- Eric v.d. Poele- Stephane Lemeret en Christophe Bouchut om 8 uur ;s morgens terug. Omdat de Mosler over een strafgewicht beschikt en op een gewicht van 1350kg zit heeft het volgens teammanager Loris de Sordi geen zin meer om met deze auto onder deze condities aan de 24 Uren van Zolder deel te nemen.

ad_sport_viper
Weer een podiumplaats voor Jan Heylen dit weekend?

Stand na 18 uur
1. Stielstra-Haane-Verbist-Vnn Campenhoudt Porsche 997 GT3 Cup 604 ronden
2. Dumarey-Soulet-Goossens-Dumarey Porsche 997 GT3 Cup 598 ronden
3. Vanthoor-Wauters-Wauters-Heylen Dodge Viper 588 ronden
4. Penders-Dujardin-Lamot- Van Roij Porsche 997 GT3 Cup 587 ronden
5. Vanierschot-Steegmans-Schreurs-Bruynoghe Porsche 996 Biturbo 587 ronden
6. Neyens-Couwberghs-Heinz-Colman Porsche 996 GT3 Cup 585 ronden
7. Hahn-Hillebrand-Paltalla-Van Sande Porsche 997 GT3 Cup 576 ronden
8 Duez-Maes-Verbergt-Matthieu Porsche 997 GT3 Cup 559 ronden
9.. Kelders-Lambert-Vosse-Lefort Mosler MT900 GT3 558 ronden
10.Jeuris-Vetters-van Rompuy-van Rompuy Porsche 996 GT3 Cup 554 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet