Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Lancaster krijgt Engelse toeschouwers op de banken

Jon Lancaster kon zich geen mooier scenario wensen: de Engelsman boekte zijn allereerste Formule Renault 2.0 overwinning tijdens het World Series by Renault evenement op het circuit van Donington en kreeg daarmee de vele enthousiaste Engelse bezoekers op de banken.

Tekst: Sander Dorsman

De jonge coureurs in de Eurocup Formule Renault 2.0 deden het zowaar rustig aan tijdens de start van de eerste race van het weekend. Zonder noemenswaardige incidenten in het veld stuurde Jon Lancaster zijn auto in leidende positie de eerste bocht in. Achter hem volgden Brendon Hartley en Stefano Coletti.

In het middenveld was er ondertussen een felle strijd gaande met de zesde positie als inzet. Panciatici had hierbij zijn handen vol om Alguersuari en Kechele achter zich te houden. Tegen het einde van de race bezweek Panciatici alsnog onder de druk en zag ondermeer Alguersuari, Kechele en Leimer langszij komen.

Hier kreeg Lancaster echter weinig van mee. De Brit was iedereen simpelweg te snel af en controleerde de ietswat matte race. Brendon Hartley leek in eerste instantie het gat naar Lancaster dicht te kunnen rijden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de rijder van SG Formula. Na het vallen van de finishvlag mochten Brendon Hartley en Stefano Coletti dan ook naast Jon Lancaster op het podium plaatsnemen. Henki Waldschmidt kwam er vooralsnog niet aan te pas in Donington en kwam als 14e over de finish.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Donington, zaterdag 8 september 2007

1. Jon Lancaster
2. Brendon Hartley
3. Stefano Coletti
4. Alexandre Marsoin
5. Jaime Alguersuari
14. Henki Waldschmidt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet