EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Mike Verschuur grijpt net naast podium

Dat een Mégane Trophy bolide wel een slok benzine lust bleek vandaag wel op het circuit van Donington. Maar liefst vier frontrunners in de race zagen hun hoop op een goede klassering in de laatste 2 ronden van de wedstrijd vervliegen, doordat ze zonder benzine stilvielen.

Tekst: Sander Dorsman

Voor Fabrice Walfisch leek er geen wolkje aan de lucht bij de start van de wedstrijd. De rijder van Team Lompech Sport kon zijn pole position goed verzilveren en pakte direct de leiding in de race. Kort achter hem volgden Martin, Lahaye en Badey. Mike Verschuur had de vijfde positie in handen en werd achtervolgd door ondermeer Carlo van Dam en Bernhard Ten Brinke. Verschuur kon het tempo goed volgen en was in een fel gevecht met Ludovic Badey verwikkeld. Totdat de wedstrijdleiding Verschuur op een drive through penalty trakteerde vanwege het afsnijden van een chicane.

Twee ronden later lagen Van Dam en Ten Brinke flink met elkaar in de clinch. Carlo van Dam verleidde Ten Brinke tot het maken van een fout, waarna laatstgenoemde zijn race moest beëindigen. Ook Van Dam kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf: in de slotfase van de wedstrijd moest hij eveneens opgeven.

Voorin het veld leken de kaarten inmiddels geschud en was Walfisch op weg naar een overwinning. Niets was minder waar, want in de laatste twee ronden kreeg het verloop van de koers een verrassende wending. Vier rijders, waaronder raceleider Walfisch, kampten met een tekort aan benzine en vielen ver terug. De overwinning werd zo in de schoot geworpen van Matthieu Lahaye, die het podium mocht delen met Petiz en Rossi. Mike Verschuur werd, ondanks zijn drive through penalty, als vierde afgevlagd.

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Donington, zaterdag 8 september 2007
1. Matthieu Lahaye, 26 ronden in 42:34.047
2. Pedro Petiz, op 1.971
3. Michaël Rossi, op 23.860
4. Mike Verschuur, op 24.868
5. Giuseppe Ciro, op 27.269
DNF Carlo van Dam
DNF Bernhard Ten Brinke
DNF Wim Beelen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet