Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars al weer naar Silverstone

Na een zeer succesvol verlopen raceweekend tijdens de Champcars op Assen staat er voor de deelnemers van de Dutch Supercar Challenge deze week al weer twee races per klasse op het programma. Dan rijdt de DSC namelijk in het voorprogramma van de Britcar 24 Hours, welke op het Engelse circuit van Silverstone verreden wordt.

Tekst: PR

In totaal worden er door de Dutch Supercar Challenge dit weekend vier races verreden, waaraan per race twee divisies van de DSC deelnemen. De vrije trainingen staan voor donderdag al op het programma, en daarom vertrekken de meeste teams woensdagmorgen in alle vroegte per boot naar Engeland.

Traditioneel zijn er tijdens de overzeese races van de Dutch Supercar Challenge veel Engelse gastrijders. Ook deze keer stroomde het bij de organisatie binnen met Engelse aanmeldingen, waaronder een aantal zeer fraaie bolides. Zo verschijnen er deze keer in de GT-divisie in totaal vier zeer exclusieve TVR Sagarissen aan de start. Ook zijn er twee extra V8Stars, één met Opel Omega en de ander met Volkswagen Passat body, die ingeschreven zijn door Keith Butscher en Alex Watson. Veel Engels racegeweld dus komend weekend in deze divisie, waar de reguliere deelnemers van de DSC best wel eens een zware kluif aan kunnen gaan krijgen.

vd_hoek
De GT-wagen van Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan op Assen afgelopen weekend.
Foto: Fast Company

Bij de reguliere deelnemers van de GT-divisie heeft het duo Robert de Graaff en Philippe Ribbens afgelopen weekend goede zaken gedaan voor het kampioenschap. De bestuurders van de gele ETEC-Viper hebben nu in totaal 172 punten, en dat zijn er veertien meer dan de Duitser Elmar Grimm met zijn DTM Audi TTR. Hij spinde tijdens het Champcar weekend zowel in de race op zaterdag alsmede in de race op zondag waardoor hij twee keer het podium en hierdoor ook kostbare punten voor het kampioenschap misliep.
 
Ook Ardi van der Hoek en Arjen van der Zwaan liepen tijdens de race op zaterdag kostbare punten mis doordat zij te vroeg binnenkwamen voor hun pitstop. Dit kostte ze aan het einde van de race een drive through penalty waardoor ze een aantal plaatsen werden teruggeworpen in de klassering. Tijdens de race op zondag wisten ze echter met een goede derde plaats het podium te beklimmen. Het brengt ze op dit moment op 155 punten in het kampioenschap, en dat zijn er drie minder dan teamgenoot Grimm.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet