BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Beslissing valt pas tijdens Finaleraces (lang)


Vier op een rij

Nick Bleekemolen won de strijd in de BMW Drivers Trophy (tiende algemeen) en dat was alweer zijn vierde zege op rij. Mickey Bertram eindigde als tweede (twaalfde algemeen) en zag zijn voorsprong op Bleekemolen in de tussenstand teruglopen tot twee puntjes. Het wordt dus heel spannend tijdens de Finaleraces! Pieter-Christiaan van Oranje eindigde wederom netjes als derde.

Sterke tactiek

bmw_trophy_-20

“Ik heb mijn eerste race opgeofferd om in de tweede race vanaf pole position te kunnen starten”, verklaarde Sanders achteraf. “Ik strijd niet meer mee voor het kampioenschap, dus ik ga voor de dagsuccessen. Dat is gelukt.” Met de zege van Sanders hebben inmiddels al zes rijders één of meer races in de Samsung BMW 130i Cup gewonnen.

Met Ricardo van der Ende kon Bertus bijna geen betere achtervolger hebben, uiteraard afgezien van teamgenoot Jan Joris Verheul. Ricardo rijdt immers voor de titel en neemt dus geen grote en onnodige risico’s. Bertus wist dat en merkte het ook. “Ik merkte dat Ricardo niet tot het uiterste ging om mij te passeren.” Van der Ende gaf toe dat hij vrede had met de tweede plek. ‘Al in de vierde ronde dacht ik bij mezelf dat de tweede plek een mooi resultaat zou zijn.” Hij kon goed leven met Bertus als winnaar. “Bertus is een verdienstelijke winnaar.”

bmw_trophy_lammers
Lammers reed op kop, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde podiumplaats.

Jan Lammers stond voor de eerste keer op het podium in de Samsung BMW 130i Cup. Hij had graag nog een treetje hoger willen staan. “Ik liep vooral op het rechte stuk in op Ricardo. In de laatste twee ronden kon ik hem echter niet voor de Tarzanbocht uitremmen omdat er met ‘geel’ gezwaaid werd.” De gele vlag werd getoond vanwege Lammers’ teamgenoot Bernhard van Oranje, die in de slotfase gastrijder Melvin de Groot in de Tarzanbocht van het wegdek tikte. Melvin was ‘not amused’, maar kon het wel waarderen dat de prins na afloop zijn excuses kwam aanbieden. Van Oranje kreeg overigens een tijdstraf van 60 seconden voor de volgende race.

Negentien of zeven punten?

Met nog twee races te gaan, en dus per rijder nog maximaal twintig punten te behalen, heeft Ricardo van der Ende thans een voorsprong van negentien punten op Tim Coronel. Dat lijkt riant, maar Ricardo weet wel beter.

bmw_trophy_-2
Is het gat met Van der Ende 9 of 19 punten? Tim Coronel moet nog tot 10 september wachten om dat te weten.

Tim is in beroep gegaan tegen zijn diskwalificatie na zijn zege in de tweede race op het circuit van Zolder. Als Tim in het gelijk wordt gesteld, krijgt hij zijn tien afgenomen punten terug en is het verschil nog maar negen puntjes. “Mocht Tim de CAR-zaak winnen, dan heb ik straks nog zeven punten over”, aldus Ricardo van der Ende na de tweede race.”
Het is goed nieuws dat de CAR-zaak rond de ‘kwestie Coronel’ al op 10 september wordt behandeld. Iedereen weet dus ruim voor de Finaleraces waar hij aan toe is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet