BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Beslissing valt pas tijdens Finaleraces (lang)


Close racing

Bertus Sanders vertrok in de tweede race vanaf pole position, het was echter de vanaf de tweede plek vertrokken Jan Lammers die bij de rollende start de leiding nam.

bmw_trophy_-11

“Ik startte in de derde versnelling en dat was een versnelling te hoog”, concludeerde Bertus na afloop.
Ricardo van der Ende maakte een prachtige start, die hem vanaf de zesde startplek op de derde plaats deed belanden. “Met dank aan mijn teamgenoot Duncan”, aldus Ricardo. Duncan Huisman vertrok vanaf de derde startplek en reed in dienst van zijn teamgenoot. 

Ricardo zag al in de tweede ronde kans om Bertus Sanders te passeren en aldus de tweede plek achter Jan Lammers in te nemen.
In de zesde ronde waagde Van der Ende een aanval bij Lammers. Geheel volgens het gezegde van de twee vechtende honden en het been kon Sanders van dit duel profiteren.

bmw_trophy_-30

Hij passeerde in één prachtige beweging zowel Ricardo als Jan en nam de leiding over. Sanders gaf de leiding niet meer uit handen, hij werd op de finishlijn gevolgd door Van der Ende en Lammers.

Té close racing

Het ging er niet overal in het veld even netjes aan toe. Mickey Bertram moest achteraan starten en trachtte zich naar voren te vechten, waarbij Rintje Ritsma een tik kreeg en spinde. Neef Rory lag in de beginfase op de vijfde plek achter Duncan Huisman, hij pakte de Ekris-coureur in de Tarzanbocht nogal stevig aan.

bmw_trophy_-14

Het kwam Rory op een ‘drive through penalty’ te staan. Tim Coronel profiteerde en schoof door naar de vierde plaats, met in zijn achteruitkijkspiegel zijn ‘waakhond’ Bas Schothorst.
Na zestien ronden racen waren de verschillen minimaal; Schothorst schoot na een ruim half uur racen met een achterstand van welgeteld 1,321 seconden achter winnaar Sanders over de finishlijn.

bmw_trophy_-19
Bertus Sanders gaat als eerste onder het zwart-wit-geblokt door en pakt zijn eerste zege in de BMW 130i Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet