BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Beslissing valt pas tijdens Finaleraces (lang)


Zege voor Schothorst

Ricardo van der Ende had weinig profijt van zijn pole position. Bij de start viel hij terug naar de derde plaats, achter raceleider Jan Joris Verheul en Bas Schothorst. “Mijn banden waren niet warm genoeg, daardoor had ik last van wielspin”, verklaarde hij zijn tegenvallende start.

bmw_trophy_-37
Van der Ende verknoeide zijn start, normaal toch zijn sterke punt.

bmw_trophy_-5
Jan Joris Verheul profiteerde en pakte de leiding.

bmw_trophy_ric_jj_bas

Verheul kon niet lang van zijn leidende positie genieten; in de tweede ronde passeerde Schothorst hem in de Gerlachbocht. Vanaf dat moment liep Bas rustig maar gestaag bij zijn achtervolgers weg. Dat kwam vooral doordat Jan Joris en Ricardo het fel met elkaar aan de stok hadden.

bmw_trophy_ric_jj_2

Ricardo was sneller, maar kon de regerend kampioen niet passeren. “Ik wil de finish halen en ik neem dus niet teveel risico’s”, aldus Ricardo na afloop. Na een duel dat bijna de hele race duurde kwam Jan Joris Verheul als tweede over de finish, 3,5 seconde achter winnaar Bas Schothorst en welgeteld 0,119 seconde voor Ricardo van der Ende.
De klassementaanvoerder liep hiermee slechts één puntje uit op zijn grote rivaal in de strijd om de titel Tim Coronel. Coronel passeerde bij de start Duncan Huisman, verschalkte vervolgens Jan Lammers en mocht op de finishlijn ook nog Rory Bertram voorbijsteken.

bmw_trophy_-15
Rory Bertram gaf Tim Coronel vlak voor de finish zomaar een cadeautje.

Bertus Sanders lag van start tot finish op de achtste plek, hij mocht in de tweede race dus vanaf pole position vertrekken.
Nick Bleekemolen deed uitstekende zaken in de strijd om de BMW Drivers Trophy. Hij won zijn klasse (negende algemeen), zijn derde klassezege op rij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet