Formido Swift Cup

Swift Cup: Douma Frensch Power pakt dubbele 1-2-3 (lang)


480_pech_dekker_9768

Race 2
Tijdens de opwarmronde blijkt de wagen van Marcel Dekker, die tijdens de start van race 1 betrokken was bij een aanrijding met Laura Kool, niet raceklaar te zijn. De mooi groen gespoten bolide heeft nog te veel schade, dus de onfortuinlijke Dekker moet nog voor de start zijn vierwieler langs de kant parkeren.

480_start_race2

Goed begin
Bij de start zijn de Douma Frensch Power-wagens het snelst weg. Steve Kirsch leidt voor Sandra Douma en Martin van Rossen jr., terwijl Karel Verspaget de Swift van Hans Bos voorbij gaat en P4 pakt.

480_kool

Laura Kool, die de afgelopen uren haar flink beschadigde wagen zelf heeft opgelapt, kent een goed begin. Vanaf P16 haalt ze direct Theresia Balk, Jasper Bijl en Kim van den Berg in.

480_verspaget_rossen1

480_verspaget_rossen2

Goede samenwerking
Na een rondje zijn Kirsch en Douma weg bij de rest. Karel Verspaget remt heel laat en gaat aan de buitenkant van de Tarzanbocht Martin van Rossen jr. voorbij.
Na 3 rondjes werken Kirsch en de op slechts 0,095 seconde volgende Douma uitstekend samen. Ze hebben al bijna vier tellen voorsprong op de volgers.

Inhaalrace
Martin van Rossen jr. pakt zijn derde plek weer terug van Karel Verspaget, terwijl de vanaf P12 begonnen Tim van Gog zich al onder de topacht (en dus de punten) heeft geschaard. De achteraan begonnen Laura Kool gaat ook goed en is bezig aan een fraaie inhaalrace. Ze heeft al plek 11 in handen. Ze is daarmee de derde dame. In de Ladies Cup leidt Sandra Douma, terwijl Suzanne Jager wederom uitstekend racet en tweede dame is. Algemeen ligt Jager op P5, aangezien ze Hans Bos heeft ingehaald.

480_balk

Terwijl Theresia Balk in de zevende ronde naar de pit moet en uitvalt nadat Cees van Oord haar heeft aangetikt, pakt Suzanne Jager ook Verspaget in.

480_jager_verspaget

Ze is ontketend en jaagt nu ook zwaar op Martin van Rossen jr. en haar eerste algemene podiumplaats.

Profiteren
Bij het ingaan van ronde acht probeert Verspaget zijn plekje terug te winnen, maar door het verliezen van de ideale lijn, moet hij zijn vijfde plek nu inleveren aan Tim van Gog die profiteert.

480_schreurs_9842

Hans Bos (zevende) en Peter Schreurs (achtste) zijn ook nog vol in de running en maken het gevecht van het treintje van zes auto’s erg leuk.
Terwijl Kirsch en Douma onbedreigd op de finish afstormen, profiteert Van Rossen jr. optimaal van de vechtende concurrenten achter hem. Tim van Gog gooit zijn bolide voor die van Jager, raakt haar en pakt P4. In de tiende ronde gaat Peter Schreurs de rondte in. Dat foutje gaat hem kampioenschapspunten kosten want Schreurs valt terug naar P11.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet