Formido Swift Cup

Swift Cup: Douma Frensch Power pakt dubbele 1-2-3 (lang)


480_start_bart

start_achter

Herstart
Na twee ronden safety car is de olie opgeruimd en gaat het pak weer van start. Bart van Raamsdonk lijkt een goede herstart te hebben en Sandra Douma te verschalken. Maar de rijder van Team Bleekemolen gaat volgens de raceleiding voor start-finish al aan Douma voorbij, dus krijgt hij een drive-through-penalty opgelegd.

480_start_chris1

Karel Verspaget gaat in rondje vier door het grind en raakt twee kostbare plekjes kwijt. Daan Stots profiteert. Stots heeft er veel zin in, want een ronde later heeft hij een mooie inhaalactie op Martin van Rossen junior. De Larenaar pakt derhalve P4.

480_gog_stots

Snelheid
Tim van Gog heeft ook de snelheid in zijn Swift zitten. Aan het eind van het rechte stuk remt Van Gog heel erg laat, maar pakt de vierde plek van Stots af. Omdat Van Raamsonk (derde) nog steeds binnen moet komen voor zijn drive-through, ligt Van Gog eigenlijk al derde.
Halfweg koers van de 12 ronden tellende race hebben Steve Kirsch en Sandra Douma (op 0,677 seconde) een gat geslagen met de rest. Van Gog (leider van een leuk groepje van zeven rijders) volgt al op 4,001 seconden, Stots op 4,637, Martin van Rossen jr. op 4,901, Verspaget op 5,663, Hans Bos op 5,904 en Peter Schreurs op 6,136. Suzanne Jager is op P9 de tweede dame, Theresia Balk (12de) is de derde Lady.

480_groepje

480_verspaget

Definitief weggereden
Na tien ronden heeft Daan Stots een terugval van P4 naar plek 9. Hij is in gevecht met Tim van Gog van de baan geraakt. Aan kop heeft Douma een seconde achterstand op Kirsch. Zij zijn definitief weg van de concurrentie. Tim van Gog krijgt met nog twee rondjes te gaan een drive-through voor het onreglementair duwen van Stots, zo besluit de raceleiding. Dat gaat de Heemstedenaar een podium kosten en de laatste kans op het kampioenschap.
Kirsch gaat onbedreigd naar zijn zevende zege van het seizoen. Sandra Douma pakt P2, terwijl de als derde afgevlagde Martin van Rossen jr. het teamsucces van Douma Frensch Power compleet maakt.
Tim van Gog, die tweede stond in het kampioenschap, krijgt uiteindelijk een tijdstraf van dertig seconden omdat hij zijn drive-through niet maakt. Daardoor zakt hij terug naar P12, hetgeen hem dus geen punten oplevert en een matige uitgangspositie voor race 2.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet