Formido Swift Cup

Swift Cup: Douma Frensch Power pakt dubbele 1-2-3 (lang)


480_startcrash1

480_startcrash2

480_startcrash3

Race 1
Bij de start van race 1 op zondagochtend gaat het direct mis met de wagens van Laura Kool en Marcel Dekker. De bolides toucheren elkaar en Kool gaat rechtsaf de pitmuur in. Daarbij wordt haar wagen aan de voorkant flink beschadigd. Als zij met haar wagen weer terug de baan opstuitert, kunnen Cees van Oord en Jasper Bijl haar maar net ontwijken. Dekker, die kansloos klem zat en door Kool de muur werd ingeduwd, heeft ook schade en moet zijn vierwieler even verderop direct langs de kant zetten.

480_sleutelen

Zelf sleutelen
"Ik had Marcel helaas niet gezien’’, stelde Laura Kool na afloop. Waarna Laura snel het reparatiegereedschap ter hand nam en keihard met haar team ging sleutelen om haar beschadigde bolide voor manche 2 raceklaar te krijgen.

480_opruimen

Safety Car
Om de rommel op de baan (onder meer olie) goed op te kunnen ruimen, gaat na het startongeluk de safety car de baan op. Leider is Steve Kirsch. Hij wordt gevolgd door zijn ploegmaat Sandra Douma, die bij de start de verrassend sterke en vanaf P2 vertrokken Bart van Raamsdonk is gepasseerd. Martin van Rossen jr. ligt op P4, terwijl Karel Verspaget reeds is opgerukt vanaf P9 naar plek 5.

480_stots_achter

Daan Stots, die door Tom en Tim Coronel wordt opgeleid, ligt zesde, terwijl Tim van Gog vanaf de 10de positie al naar P7 is doorgestoten. Peter Schreurs, Hans Bos en Marcel van Leen completeren de toptien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet