NASCAR

NASCAR: Thuiszege Jimmie Johnson

Hoewel NASCAR-coureur Jimmie Johnson sinds mei dit jaar geen wedstrijden meer gewonnen heeft, wist hij gisteren op de California Speedway zijn vijfde seizoenszege te boeken. Een thuiszege voor de man uit Californië.

Tekst Willem J. Staat

Vijfde overwinning Jimmie Johnson
Als enige NASCAR-coureur wist Jimmie Johnson tevens vijf wedstrijden dit seizoen op zijn naam te schrijven. Met zijn zege in Califonia behoeft Johnson zich geen zorgen meer te maken over zijn positie in de Chase In New Hampshire gaat er beslist worden welke 10 rijders er in de laatste 10 races in aanmerking komen voor de titelstrijd(of als rijder over minder 400 punten van de leider nu in het kampioenschap verwijderd is). De titelstrijd wordt dan tussen deze tien rijders uitgevochten. Op dit moment hebben zich al acht coureurs van een plaats in de Chase verzekerd.

Van de laatste 82 ronden reed Johnson er maar liefst 65 aan de leiding, hoewel het erop leek dat ook Carl Edwards nog aanspraak op de zege leek te maken. Hoewel Edwards eerder in de wedstrijd in de pits al het slachtoffer was geworden van een aanrijding in de pits met Juan Pablo Montoya, kwam hij helaas te kort. “Het is gewoon frustrerend om tweede te rijden mopperde de Ford-coureur. NASCAR-veteraan Ricky Rudd reed zijn 900e wedstrijd, maar werd na een crash met David Reutimann, waarbij zes auto’s betrokken waren uitgeschakeld. Rudd klaagde over polsklachten maar ter plaatse kon niets bijzonders worden ontdekt.

UITSLAG(Provisional)
1. Jimmie Johnson Chevrolet 190 ronden
2. Carl Edwards Ford 190 ronden
3. Kyle Busch Chevrolet 190 ronden
4. Jeff Burton Chevrolet 190 ronden
5. Dale Earnhardt jr. Chevrolet 190 ronden
6. Martin Truex jr. Chevrolet 190 ronden
7. Matt Kenseth Ford 190 ronden
8. Brian Vickers Toyota 190 ronden
9.Kurt Busch Dodge 190 ronden
10.Kasey Kahne Dodge 190 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet