DTM

DTM: Scandinavië 1, 2 en 3 in Spa-Francorchamps

 hakki_champagne


Op indrukwekkende wijze heeft Mika Häkkinen al in zijn derde race laten zien niet puur voor het plezier te zijn gaan rijden in de DTM. In de 24 ronden durende race lag de Fin, die vanaf pole position was gestart, bijna de gehele tijd aan kop. Alleen bij de start liet de Fin nog een steekje vallen. Met kinderlijk gemak wist Ekström Häkkinen voorbij te steken, maar met dank aan een mislukte pitstop van de Zweed lag Häkkinen na de eerste stop onbedreigd aan de leiding.


Tekst: Pieter de Boer - Foto's: Boudewijn Pieters

Het was een indrukwekkend eerste weekend op Spa-Francorshamps. Het gehele weekend was de regen met bakken uit de hemel gevallen, maar op zondag was het ineens droog. Het betekende voor de coureurs eindelijk de mogelijkheid vol gas door Eau Rouge, misschien wel de mooiste bocht ter wereld. Voor het publiek, dat overigens slechts zeer gering aanwezig was op dit schitterende circuit, was het een verademing, na twee dagen in de kou en regen te hebben moeten zitten.

 strijd_eaurouge


Op het circuit ging het er in ieder geval heet aan toe. Direct na de start weet Fässler door te stoten naar een derde plaats en kan zelfs de druk opvoeren bij Häkkinen. Het veertig kilo gewichtsvoordeel leek eindelijk enig resultaat op te leveren, al was het niet voor lang. Fässler kan het hoge tempo niet volgen en valt in de loop van de wedstrijd terug naar plaats vijf.

 edstromvoorhakki


Naast het gevecht tussen Fässler en Häkkinen zijn er nog veel meer leuke gevechten op de baan. Alesi en Abt vochten in het begin van de race vel met elkaar. De Fransman trok uiteindelijk aan het langste eind met zijn nieuwe Mercedes, terwijl Abt in zijn 2004-Audi in Blanchimont het nakijken had. Ook Paffett en Kaffer komen elkaar tegen. In de Bus Stop drukt Paffett Kaffer in de rondte. Het wordt Paffett echter duur betaald gezet, als hij al snel daarop een drive-trough-penalty krijgt voor onsportief gedrag.

 dtm_start

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet