Sportscars

Sportscars: Porsche pakt LMP2 titel in Detroit

Porsche heeft afgelopen weekend in Detroit het ALMS LMP2-kampioenschap gewonnen in een wedstrijd die bol stond van het spektakel. In een uiterst spectaculaire finish wist de Fransman Romain Dumas de LMP1 Audi R10 TDI te verslaan.

Tekst Willem J. Staat

porsche_detroit
Porsche pakt met een spectaculaire zege voortijdig de LMP2 titel in Detroit
Foto: Porsche

Porsche wint LMP2 titel in Detroit
Gedurende geruime tijd leken de LMP2 Penske Porsches in Detroit op een dubbeloverwinning aanspraak te maken. In de 73 ronde knalde Stefan Johansson echter vanachter bij Sascha Maassen binnen. De Penske Porsche RS verloor door het vervangen van de achtervleugel meer als twee ronden en eindigde uiteindelijk nog als zevende.

In de 77e ronde greep de Audi R10 TDI vanaf de vierde plek na een herstart de kop en ging aan Romain Dumas voorbij. 25 ronden lang bleef de Fransman de leidende Audi R10 TDI als een terriër volgen. Drie ronden voor het einde greep de Penske-coureur met een fantastische “move” de kop. Hoewel Pirro trachtte de “move” van Dumas af te slaan, moest hij zich toch met een tweede plek op zes seconden achterstand genoegen nemen.

“Dit is één van de mooiste overwinningen uit mijn carrière glunderde Romain Dumas. Eigenlijk had ik al met een tweede plaats genoegen genomen, maar toen Pirro plotseling een gat liet vallen greep ik direct mijn kans. Het gevoel om op een circuit als dit, waar inhalen bijna onmogelijk is, een sterkere bolide zoals de Audi R10 TDI te verslaan” is eigenlijk onbeschrijfelijk aldus de overgelukkige Fransman. In de GT1 klasse ging de overwinning naar de Corvette C 6R van Johnny O’Connell/Jan Magnussen, terwijl Jamie Melo en Mika Salo voor de zevende keer de zege pakten in de GT2 klasse voor het team van Risi Competiziione.

UITSLAG
1. Romain Dumas/Timo Berhnhard LMP 2 Porsche RS Spyder 106 ronden
2. Emanuelle Pirro/Marco Werner LMP ! Audi R10 TDI 106 ronden
3. Allan McNish/Rinaldo Capello LMP 1Audi R10 TDI 106 ronden
4.Andy Wallace/Butch Leitzinger LMP1 Porsche RS Spyder 106 ronden
5. David Brabham/Stefan Johansson LMP2 Acura ARX 106 ronden
6. Adrian Fernandez/Luis Diaz Acura LMP2 Lola B06 106 ronden
7. Chris Dyson/Guy Smith LMP2 Porsche RS Spyder 106 ronden
8. Ben Devlin/Jamie Bach LMP2 Mazda Lola B07 105 ronden
9. Sascha Maassen/Ryan Briscoe LMP2 Porsche RS Spyder 104 roinden
10.Johnny O”Connell/Jan Magnussen GT1 Chevrolet Corvette C6R 103 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet