IndyCar

Champcar Analyse Champcar GP AssenPKV tevreden
Ook bij het team van PKV, dat eigendom is van oud-coureur Jimmy Vasser en OWRS-eigenaar Kevin Kalkhoven was men behoorlijk tevreden. De Fransman Tristan Gommendy behaalde met een vierde plek zijn beste seizoensresultaat Zijn teamgenoot Neel Jani eindigde als vijfde en is dit seizoen inmiddels tienmaal in de Top 10 geëindigd.
 
ryan_dalziel
Team met potentieel voor de toekomst. Pacific Coast Motorsports. Foto; Willem J.Staat

Bij het relatief nieuwe team van Pacific Coast Motorsports was men laaiend enthousiast over de twee Europese Champcarwedstrijden. ‘Geweldig dat er zoveel Champcarfans in de Benelux zijn. Het is jammer dat we een “fuel-pick-up” probleem hadden anders, had er absoluut meer ingezeten” aldus Ryan Dalziel, die als tiende eindigde. Wie Pacific Coast goed gadegeslagen heeft, realiseert zich dat er veel potentieel zit, maar het er alleen met de rijders nog niet voldoende uitkomt. Zeker een team om voor de toekomst in de gaten te houden.


Scheiding RSports
De teams van Rsports en Rocketsports zijn tijdens de Europese tournee na een korte samenwerking gescheiden. In tegenstelling tot Rocketsports deed Rusport het met Justin Wilson natuurlijk fantastisch. Al de vrijdag veroverde de Brit Justin Wilson een plek op de eerste startrij, die de basis voor zijn overwinning zou vormen. Behalve Bruno Junqueira vormde eigenlijk niemand serieuze concurrentie voor de voormalige Britse F1 ster, die het in de Champcarworldseries uitstekend naar zijn zin heeft en op Assen zijn eerste seizoenszege scoorde. Rocketsports, dat eigendom is van Paul Gentilozzi scoorde evenals op Zolder gewoon niet. De scheiding was duidelijk merkbaar en voelbaar in de pitlane. Beiden stonden mijlenver van elkaar verwijderd. Opvallend dat Rusport wel scoort en Rocketsports totaal niet op dit moment. De wedstrijd telde slechts drie korte neutralisaties voor de gestande Paul Tracy en twee voor “debris. Bruno Junqueira profiteerde uiteindelijk van de laatste neutralisatie, hoewel de Braziliaan in de pitlane nogal wat tijd verloor doordat hij de verkeerde knop indrukte, en te langzaam de pitlane verliet. “Een tweede plek zoals op Zolder had er zeker in kunnen zitten” was de Braziliaan overtuigd. Met Justin Wilson had de eerste editie van de Bavarian Champcar Grand Prix een verdiende winnaar. Het is te hopen dat de Bavaria Chanpcar Grand Prix het begin is van een lange autosport-traditie. Assen en de fans verdienen het.


start_van_achter
Tot volgend jaar?


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet