Supercar Challenge

DSC: Danny van Dongen weerstaat aanvallen van De Graaff / Ribbens

Danny van Dongen is de winnaar geworden van de allerlaatste race tijdens de Bavaria Champcar Grand Prix op het TT Circuit van Assen. In de slotfase van de race, die in de regen eindigde, kwam de equipe van De Graaff / Ribbens nog heel erg dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek eindigden in hun DTM Audi als derde.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto’s: Tim Böhme

De start van de race is voor René Snel. De man in de Porsche GT3 RS grijpt de leiding, voor Elmar Grimm en de DTM Audi van Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek. Richard van den Berg ligt in de openingsfase op de eerste plaats in de Supersport 1 klasse en vijfde algemeen.

Na twintig minuten begint het te druppelen. De wolken die al de hele dag boven het circuit hangen, zorgen pas aan het einde van de dag voor problemen. Op dat moment zijn Elmar Grimm en René Snel teruggevallen en hebben de leiding zodoende afgestaan aan Van der Zwaan / Van der Hoek. In de Supersport 1 klasse liggen achter Richard van den Berg de wagens van Pieter van Soelen en Henk Thuis. Sybren van der Goot verliest de controle over zijn bolide bij het uitkomen van de Haarbocht en heeft geluk dat zijn auto niet ondersteboven beland.

Vijftien minuten voor het einde van de race zet de regen door en moeten alle teams de pits in voor een bandenwissel. Dit gooit de strijd aan kop volledig overhoop en het is Danny van Dongen die ervan profiteerd. De Zandvoorter grijpt in zijn Marcos Mantis de leiding, terwijl vele deelnemers her en der kortstondig van het circuit glibberen. Erwin Tiemeijer, uitkomend in de Supersport 2 klasse met een BMW E36, verliest veel tijd als hij zijn auto tijdelijk parkeert in het struikgewas naast het circuit.
 
vdongen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet