Formula Ford

Formule Ford: Wederom winst voor Krohn in de tweede race

480_krohn_op_kop

Vraag bij de start van de tweede Formule Ford race is, in hoeverre de beide coureurs van Knap het de belangrijkste titelkandidaat Pastorelli moeilijk kunnen maken. En welke rol is er weggelegd voor Anders Krohn? Het hele veld staat er gelukkig weer compleet bij, na het nodige sleutelwerk van de monteurs.


Tekst: Jakob Dekker

De kopstart is voor Anders Krohn die ook gelijk een flink gat op de rest van het veld slaat. Genemans probeert zijn tweede positie te behouden maar moet toch toegeven aan de overmacht van de KTG-bolides met Simon Knap en Rogier Jongejans. Svensson meldt zich daar kort achter maar spint na een touche met een van de andere deelnemers. Beiden kunnen hun race vervolgen, tot het moment in de vijfde ronde dat Laurens de Wit en Svensson elkaar raken en met schade hun auto’s naast de baan parkeren. De Safety Car komt voor meerdere ronden in de baan.

Na de herstart is Krohn weliswaar als beste weg, maar kort daarna is er de geslaagde inhaalpoging van Simon Knap.Die zich op zijn beurt kort voor de finish weer laat terugpakken door Krohn en daarmee zijn tweede race wint. Voor Jongejans en Knap. Pastorelli doet goede zaken voor het kampioenschap met zijn vierde plek. Bij de Zetec’s is de winst voor de Michel Florie, Auke Genemans is tweede en Melroy Heemskerk derde.

480_auke_gert

Met dit resultaat is Auke Genemans de allereerste kampioen in het Dutch Power Pack, hij is Benelux kampioen in de Formule Ford Zetec klasse. 

Uitslag 2e race Formule Ford Trophy of the Dunes,
Duratec klasse:
1. Anders Krohn 12 ronden in 25.12.915
2. Rogier Jongejans op 0.433
3. Simon Knap op 0.702
4. Francesco Pastorelli 1.120
5. Shirley van der Lof 1.362
6. Christiaan Maliepaard op 1.997

Zetec klasse:
1. Michel Florie 12 ronden in25.21.888
2. Auke Genemans op 2.022
3. Melroy Heemskerk op 7.941
4. Jan Paul van Dongen op 8.016
5. Jeroen Mul op 10.622
6. Jennifer van der Beek op 1 ronde

480_fford_achter

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet