Formido Swift Cup

Swift Cup: Steve Kirsch na nieuwe zege heel dicht bij titel

480_kirsch_op_kop2

Steve Kisch gaat regelrecht op de titel in de Formido Swift Cup af. Na opnieuw een zege tijdens de Trophy of the Dunes op CPZ kan de Duitser het kampioenschap nauwelijks nog ontgaan.

Tekst: Marc Kok

Tijdens de opwarmronde blijkt de wagen van Marcel Dekker, die vanochtend betrokken was bij een aanrijding met Laura Kool in de eerste manche, niet raceklaar te zijn. De bolide heeft nog te veel schade, dus de onfortuinlijke Dekker moet nog voor de start zijn groene vierwieler langs de kant parkeren.

480_verspaget_op_kop

Bij de start zijn de Douma Frensch Power-wagens het snelst weg. Steve Kirsch leidt voor Sandra Douma en Martin van Rossen jr., terwijl Karel Verspaget Hans Bos voorbij gaat en P4 pakt. Laura Kool, die de afgelopen uren haar flink beschadigde wagen zelf heeft opgelapt, kent een goed begin. Vanaf P16 haalt ze direct Theresia Balk, Jasper Bijl en Kim van den Berg in.
Na een rondje zijn Kirsch en Douma weg bij de rest. Karel Verspaget remt heel laat en gaat aan de buitenkant van de Tarzanbocht Martin van Rossen jr. voorbij.
Na 3 rondjes werken Kirsch en de op slechts 0,095 seconde volgende Douma uitstekend samen. Ze hebben al bijna vier tellen voorsprong op de volgers. Martin van Rossen jr. pakt zijn derde plek weer terug van Karel Verspaget, terwijl de vanaf P12 begonnen Tim van Gog zich al onder de topacht (en dus de punten) heeft geschaard.
De achteraan begonnen Laura Kool gaat ook goed en heeft al plek 11 in handen. Ze is daarmee de derde dame. In de Ladies Cup leidt Sandra Douma, terwijl Suzanne Jager wederom uitstekend racet en tweede dame is. Algemeen ligt ze op P5, aangezien ze Hans Bos heeft ingehaald.

480_jager

Dat Suzanne Jager aan een uitstekend weekend bezig is, blijkt wel uit het feit dat de Haarlemse in de eerste race vanochtend de snelste raceronde heeft neergezet. Ze was daarmee dus ook rapper dan de aanstaande kampioen Steve Kirsch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet