Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Wilson grijpt de zege en tweede plaats in kampioenschap



In ronde 28 geeft Bruno Junqueira zijn ruime voorsprong weg als hij de pits in moet, maar de Braziliaan heeft vandaag het geluk aan zijn zijde. De wedstrijdleiding besluit de race nogmaals te neutraliseren aangezien een rubberpaaltje in de GT-Chicane is losgeraakt. De rest van het veld maakt een stop, zodat Junqueira weer aan de leiding komt. De pitstop van Bourdais loopt verkeerd, als hij de motor laat afslaan bij het wegrijden. Hierdoor besluit hij een ronde later, terwijl de race nog steeds ‘onder geel’ is nogmaals binnen te komen om nog meer benzine te halen.

Bruno Junqueira leidt de race, maar weet niet nogmaals zijn voorsprong ruim uit te bouwen. Justin Wilson houdt de rest van het veld een beetje op. Jan Heylen ligt goed op de derde plaats, voor Gommendy en Pagenaud. Dan Clarke opent in ronde 46 een nieuwe serie pitstops. Zijn voorbeeld wordt enkele ronden later gevolgd door de rest van het veld. Als in ronde 52 iedereen zijn stop heeft gemaakt, heeft Justin Wilson de leiding in de race overgenomen. Jan Heylen kent een super race en volgt de Engelsman als zijn schaduw. Bruno Junqueira sluit aan als derde. Dan Clarke, de teamgenoot van Doornbos, heeft zich weten op te werken tot de vierde plaats.

In de slotfase van de race gebeurt verder weinig. Sebastien Bourdais, inmiddels van achteraf weer opgeklommen naar de zevende positie, doet nog wel pogingen om de zesde plaats van Simon Pagenaud over te nemen. In Strubben neemt hij een wijde lijn om meer snelheid uit de bocht mee te nemen voor een aanval bij Ruskenhoek. Hij plaatst zijn wagen aan de binnenkant, maar verremt zich, schiet rechtdoor en verliest zodoende weer zijn gewonnen plek. In de laatste ronde van de race moet de Doornbos nog binnenkomen voor een ‘splash & dash’. Het is tekenend voor het teleurstellende weekend dat de Rotterdammer in Assen beleeft. In de laatste ronde rijdt Will Power heel langzaam zijn laatste meters omdat hij geen methanol meer heeft. Doornbos pakt hierdoor nog een plekje, maar met zijn dertiende positie is hij alles behalve tevreden.

finish

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet