Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen eerste, Robert van den Berg pakt hoofdprijs

480_sebastiaan

Sebastiaan Bleekemolen heeft vanmiddag de tweede race in de Clio Cup gewonnen op Circuit Park Zandvoort. De Haarlemmer bleef Robert van den Berg en Melvin de Groot voor.

Tekst: Marc Kok

480_clio_start2

Robert van den Berg verzilvert zijn pole-position en is in de race over 12 ronden als een speer weg. Hij neemt de leiding voor Sebastiaan Bleekemolen, Melvin de Groot, Michael Bleekemolen, Hoevert Vos, Addie van de Ven, Pim van Riet en de winnaar van de eerste race Tim Buijs.

In de eerste ronde komen twee Verschuur-auto’s, onder wie Wim Beelen, met elkaar in aanraking en spinnen. De andere blijkt Wilko Becker te zijn. Beide courerus verliezen een seconde of tien door dit ongenode uitstapje. Dennis de Borst gaat even later ook even de baan af, maar kan wel verder.

480_berg_sebas

Na twee rondjes kruipt Sebastiaan Bleekemolen in de achterkant van leider Robert van den Berg. Hij wil duidelijk voor de winst gaan.
Terwijl Richard Warmerdam zijn auto snel langs de kant moet zetten, valt na drie rondjes ook klassemenstleider Pim van Riet uit. Hij lijkt een touché met een collega-rijder te hebben gehad.

480_sebas_pakt_kop

In de vijfde ronde slaat Sebastiaan Bleekemolen toe. Hij verschalkt Robert van den Berg en pakt de leiding. Bij doorkomst over start/finsh heeft ‘Bleek’ 0,690 seconde voorsprong op Van den Berg. Melvin de Groot doet goede zaken voor het kampioenschap en ligt op P3, terwijl concurrent Tim Buijs op P7 maar niet voorbij de op positie 6 liggende Michael Bleekemolen weet te komen.
Als Dennis de Borst na een tweede spin de pit in moet, nemen Bleekmolen, Van den Berg en De Groot halfweg koers afstand van de rest.
Als de finish dichterbij komt, lijkt Sebastiaan Bleekemolen een beslissend gaatje te hebben geslagen. Van den Berg is op zijn beurt los van De Groot, die zelf niks te duchten meer lijkt te hebben van de achtervolgers. Het podium lijkt dus vast te staan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet