Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Uljee winnen spektakelstuk (upd)

Donald Molenaar is de winnaar geworden van de tweede race in de BRL-V6. Hij wist zijn hoofd erbij te houden in een incidentrijke race, waar zijn concurrenten felle gevechten voerden voor de resterende podiumplaatsen. In de BRL-Light profiteerde Gaby Uljee van de pech van Henry Zumbrink en Michel Schaap.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Tim Böhme

uljee

BRL-V6: Molenaar ontloopt schuivers en tikken bij de start

De heren coureurs van de BRL-V6 klasse lijnen prachtig op voor de rollende start. Marc Goossens verlaat echter nog voor de start de baan en zoekt de pitstraat op. De start die volgt is een rommelige. De lichten gaan laat op groen en vooral Barry Maessen kan niet zijn geduld bewaren en stormt bijna het hele veld voorbij. Crevels remt in leidende positie aan voor de eerste bocht, laat zijn auto iets naar buiten lopen om de bocht aan te kunnen snijden en komt zodoende in aanraking met de als tweede gestarte Sandor van Es. Beide heren schuiven rechtdoor en vinden op hun weg Barry Maessen. Donald Molenaar ontwijkt de chaos en pakt resoluut de leiding. Jacky van der Ende en Junior Strous sluiten achter hem aan. De beste start is voor Christiaan Frankenhout die van plek elf naar zes gaat.

Sandor van Es en Donny Crevels beginnen aan een inhaalrace, samen met Nelson van der Pol die aan het eind van de eerste ronde door het grind gaat in de GT-Chicane. Voorin ontwikkelt zich een mooie strijd achter Donald Molenaar. Jaap van Lagen, Junior Strous en Jacky van der Ende knokken om de overige podiumplaatsen, terwijl daarachter een felle strijd is tussen Danny van Dongen en Christiaan Frankenhout.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet