Clio Cup

Clio Cup: Tim Buijs wint eerste race Trophy of the Dunes

480_buijs_riet

Tim Buijs heeft vanmorgen de eerste Trophy of the Dunes-manche van de Clio Cup gewonnen. De rijder van Equipe Verschuur had aan de finish slechts 0,299 seconde voorsprong op Pim van Riet. Addie van de Ven (derde) volgde ook binnen een tel van de winnaar.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_start_clio

Bij deze race over 45 minuten heeft pole-sitter Addie van de Ven een heel goede start. Tim Buijs (tweede in het klassement met 104 punten voorafgaand aan de race) heeft eveneens een perfecte start van P4 naar 2, terwijl zijn grote rivaal om het kampioenschap Pim van Riet (leider met 106 punten) juist terugvalt van P3 naar P5.

Na de eerste ronde gaat Addie van de Ven aan de leiding. Tim Buijs volgt op korte afstand, terwijl Christiaan Jorissen een goede start heeft van P6 naar 3. Wim Beelen komt door op plek 4 terwijl Pim van Riet nog op 5 racet, vlak voor zijn teamgenoot bij Team Bleekemolen René Steenmetz. Melvin de Groot, helemaal achteraan gestart, gaat in no-time van P23 naar P12.

Na het eerste rondje komen al vijf rijders de pit in voor de verplichte pitstop van drie minuten. Later zal blijken of de keuze van Hoevert Vos, Wilbert van de Burg, Wilko Becker, Frank Wilschut en Peter Bergervoet de juiste is. Na het tweede rondje gaat ook Christiaan Jorissen, die zo sterk op P3 lag, naar binnen.

Ondertussen pakt Tim Buijs de kop van Addie van de Ven. Door de stop van Jorissen klimt Pim van Riet op naar plek drie omdat hij ook Wim Beelen inmiddels heeft verschalkt. Het is spannend in de strijd om de leiding én het kampioenschap, omdat Buijs slechts een halve tel voor Van Riet ligt. Melvin de Groot, ook in de race om de titel (102 punten), is inmiddels verder opgeklommen en ligt op positie 9.

480_bleekemolens

Ook Sebastiaan Bleekemolen heeft de smaak te pakken. De Haarlemmer, die de switch heeft gemaakt van de BMW 130i Cup naar de Clio’s, is ook lekker bezig. Vanaf een 15de plek op de grid heeft hij zich na vier rondjes inmiddels opgewerkt naar P6.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet