Clio Cup

Clio Cup: Tim Buijs wint eerste race Trophy of the Dunes


480_tikkie

Na 7 rondjes nemen de twee leiders afstand van de rest. Addie van de Ven volgt al op drie seconden, terwijl Wim Beelen (5,731) en Sebastiaan Bleekemolen (6,494) volgen op ruim een handvol tellen. Even later gaat ‘Bleek’ aan Beelen voorbij en zet hij de jacht in op de topdrie.

Halfweg koers heeft de topacht nog niet gepit. Van de 15 rijders die dat al wel hebben gedaan, gaat Christiaan Jorissen aan de leiding, op korte afstand gevolgd door René Steenmetz en Wilbert van de Burg. Tim Buijs en Pim van Riet blijven elkaar close volgen. Verschil is nog geen seconde. Met nog 21 minuten te gaan komend beide leiders tegelijk de pit binnen.


Sebastiaan Bleekemolen, zijn vader Michael en Melvin de Groot rijden nog even door. Sebastiaan komt met nog 17 minuten te gaan naar binnen. Michael rijdt echter nog door en Melvin de Groot gokt ook op langer doorracen.

Inmiddels komen Buijs en Van Riet weer de baan op. Buijs blijft leiden, Van Riet volgt nog steeds binnen de seconde, terwijl Addie van de Ven 2,9 moet goedmaken. De vroege stopper Christiaan Jorissen geeft 11,0 seconden toe, terwijl hij Hoevert Vos en Robert van den Berg in zijn nek heeft hijgen.

Met nog dik tien minuten te gaan voert Pim van Riet de druk op. Hij probeert Tim Buijs in een foutje te dwingen en na 17 ronden hem aan het eind van het rechte stuk te verschalken. Het lukt net niet. Addie van de Ven volgt op amper 1,3 seconden dus die heeft ook nog kans op de zege. Sebastiaan Bleekemolen (P4 op 7,5 seconden) en Michael Bleekemolen (P5 op 8,7 seconden) lijken kansloos voor het podium.

Als Richard Warmerdam een tien seconden-straf krijgt wegens een te korte pitstop, is de slotfase erg spannend aan de kop. Van Riet blijft aandringen, net als Addie van de Ven. Maar Tim Buijs houdt de deur keurig dicht en pakt de zege. Van Riet en Van de Ven volgen binnen de seconde.
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet