IndyCar

Champcar: In gesprek met Dale Coyne

Kent u het team van Dale Coyne? Het team van Dale Coyne behoort al jaren tot de inventaris van Champcar. Je zou het eigenlijk met het voormalige Minardi F1 Team kunnen vergelijken. Bruno Junqueira schonk het team van Coyne vorige week op Zolder haar beste resultaat in haar lange bestaan.

Tekst en foto's Willem J. Staat

dale_coynbe
Teameigenaar Dale Coyne behaalde met Bruno Junqueira zijn beste klassering op
Zolder vorige week. "Het is fantastisch om in Europa te racen. Assen, wat een
geweldige plaats en historie."

Diehard racer
Direct na de kwalificatie klopt uw autosport.nl correspondent bij de Coyne hospitality aan. Terwijl ondergetekende de teambriefing van Coyne onderbreekt, stapt de teambaas glimlachend op mij af, onderbreekt zijn teambespreking en neemt ruimschoots de tijd voor een gesprek. “Ik ben meerdere malen in Europa geweest, maar om hier op Assen te racen dat is toch fantastisch. Ik ben niet alleen een autofreak, maar ik ben ook gek van motoren. Wat een geweldige plek is dit. Vorige week deed Bruno een uitstekende job. Na zijn crash op Indianapolis in 2005 kwam Bruno terug bij Newman Haas, maar zij besloten voor dit seizoen een andere richting te kiezen. Toen hij voor ons beschikbaar kwam, hebben wij Bruno direct opgepikt.

katherine_schroot
Katherine Legge vindt langzaam aansluiting bij teamgenoot Junqueira. Maar soms gaat het even mis.

Vroeger had je elk jaar een nieuwe auto, en je ziet nu met de nieuwe Panoz DP01 Cosworth, dat Newman Haas het uitstekend voor elkaar heeft, maar dat een ervaren team als Forsythe er enorm veel moeite heeft. Met de Panoz kun je zoveel richtingen uit. Voor ons is 2007 erg belangrijk. In het verleden reden we veel met rent-a-drivers, maar nu hebben we twee vaste coureurs. Voor ons is 2007 het meest stabiele jaar. Wij zijn erg agressief met marketing bezig geweest Het is een verademing om hier naar Assen te komen, roadracing is zo populair. Geweldig hoe enthousiast de fans hier zijn.

Wat verwacht je van de wedstrijd?
Ook wij hadden in de kwalificatie last van verkeer. We starten morgen eveneens achteraan, maar hadden met een beetje geluk zesde en zevende kunnen staan. Het zou mooi zijn, indien we dezelfde strategie als in Zolder konden toepassen. Eigenlijk is Katherine Legge niet ver van Bruno verwijderd. Voor deze twee Europese races beschikt zij over een andere ingenieur.

Wat vind je van Champcar?
Coyne: “Voor volgend jaar komen ze met een fantastische kalender. Maar laten we eerlijk zijn, elke race-serie heeft toch problemen." Op de vraag of het ooit goed komt tussen Champcar en de IRL antwoordt Coyne volmondig: “Nee. Maar om hier op Assen te racen, als auto- en motorman vind ik geweldig” zegt de ondergefinancierde teambaas uit de grond van zijn hart, en vervolgt na het korte intermezzo van autosport.nl de briefing met zijn engineers.

junqueira_regenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet