Supercar Challenge

DSC: Incidentrijke race brengt overwinning voor De Graaff / Ribbens

De eerste race van de Dutch Supercar Challenge tijdens het Champcar-weekend op Assen is gewonnen door de Viper van Robert de Graaff en Phillipe Ribbens. In de Supersport 1 klasse ging de zege naar Pieter van Soelen met zijn BMW E46. In de Supersport 2 klasse won de equipe Van den Bos / De Vries in de BMW E36.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Tim Böhme


De start van de één-uursrace is erg close, maar zonder noemenswaardige incidenten. Er vormt zich gelijk een spannende kopgroep met Cor Euser in de Marcos, de DTM audi’s van Van der Zwaan en Grimm, en de Mosler van de combinatie Mecke-Rehfeld. Alsof het een sprintrace betreft vechten de mannen een spannende strijd uit. Na tien minuten is er een flinke crash waar de Marcos van Danny van Dongen bij betrokken is. De safetycar komt in de baan om de marshalls de gelegenheid te geven de gestrande Marcos weg te takelen, hetgeen niet bepaald vlekkeloos verloopt.

vd_hoek

Cor Eurer kampt op dat moment al met problemen. Zijn remmen werken niet naar behoren en na een bezoek aan de pits, blijkt het probleem te liggen bij een defecte rempomp. Doordat het probleem niet afdoende kan worden verholpen, besluit Euser zijn Marcos voor de rest van de race aan de kant te laten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet